General Dikić o torturi u Crnoj Gori: Nudili su mi novac i napadali ćerku, ali nisam mogao da izdam Srbiju

28.02.2021

21:36

0

Autor: M. I.

U ponovljenom postupku očekujem oslobađajuću presudu, jer ja apsolutno nisam ništa kriv, rekao je Dikić

General Dikić o torturi u Crnoj Gori: Nudili su mi novac i napadali ćerku, ali nisam mogao da izdam Srbiju
Copyright Hit tvit printscreen

General Bratislav Dikić, bivši komandant žandarmerije,  je u emisiji Hit tvit na TV Pink, govorio o slučaju “državni udar”, te je posle četiri godine izašao iz zatvora, gde je i štrajkovao glađu 17 dana zbog nepravde.

-Glavni tužilac Katnić mi je te večeri ponudio slobodu da optužim crkvu, Demokratski front, Srbe u Crnoj Gori, gospodina Mandića i Kneževića. Naravno da to niti sam hteo niti sam mogao to da uradim i tražio sam poligrafsko testiranje, jer sam hteo da uverim tužioca i sudsko veće da nisam učestvovao ni u kakvim kriminalnim radnjama u Crnoj Gori. Oni su kroz sve medije objavili da je trebalo da bude neko krvoproliće, da iza toga stoje Srbi, Rusi. Promenili su svest nekih glasača i tako su dobili izbore, rekao je Dikić.

pročitajte još:

On je dodao da je optužen bio i za stvaranje kriminalne grupe, a da nikada od ostalih optuženih nije pre sreo niti se čak čuo telefonom.

-U ponovljenom postupku očekujem oslobađajuću presudu, jer ja apsolutno nisam ništa kriv, rekao je Dikić.

On je objasnio da su hteli da uvuku našu srpsku pravoslavnu crkvu u ceo slučaj, tako što su oni koji je navodno trebalo da učestvuju u udaru, trebalo da obuku neke odore.

-Ponudili su mi 50.000 evra da pristanem, a kada sam odbio rekli su mi – ti baš nećeš kući. Nudili su mi da ćemo se dogovoriti. Imao sam podršku prvenstveno porodice, a država je pomagala moju porodicu. I ćerka mu je napadnuta bila -, rekao je Dikić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike