Borelj se oglasio: Vreme je da se proces dijaloga Beograda i Prištine završi!

09.03.2021

13:45 >> 17:22

0

Autor: J.B.O.

Pre 10 godina održan je prvi sastanak dijaoga Beogrda i Prištine u Briselu

Borelj se oglasio: Vreme je da se proces dijaloga Beograda i Prištine završi!
Copyright Profimedia

Šef diplomatije EU Žosep Borelj izjavio je danas da je nakon 10 godina dijaloga Beogrda i Prištine u Briselu, došlo vreme da se proces završi.

– Pre 10 godina održan je prvi sastanak dijaoga Beogrda i Prištine u Briselu. Daleko smo stigli od tada i vreme je da se proces završi – poručio je Borelj na savm Tviter nalogu.

Borelj, kao glavni aktuelni posrednik u dijalogu Beogrda i Prištine, navodi da EU radi sa obe strane na postizanju sveobuhvatnog dogovora o normalizaciji.

– To će Srbiji i Kosovu otvoriti put za ervopsku budućnost – zaključio je Borelj.

Da podsetimo, šef evropske diplomatije Žozep Borelj poručio je krajem februara da Evropska unija ulaže mnogo novca u Zapadni Balkan, a to uključuje i Srbiju.

Tada je naglasio da nije fer reći da se EU samo pretvara da želi zemlje iz regiona u svom sastavu.

Pročitajte još:

-Želimo da pomognemo državama Zapadnog Balkana da nam se približe, da uđu u sistem EU. Nije tačno da se samo pretvaramo da želimo zemlje Zapadnog balkana u EU. Te države imaju budućnost u EU, ali te zemlje moraju da urade domaći: da sprovedu reforme, da ispune standarde koji važe za sve članice, rekao je Borelj gostujući na onlajn konferenciji američkog Atlantskog saveza “Razgovori sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike