O izveštaju o napretku Srbije na skupštinskom odboru, ne i na sednici parlamenta

13.04.2021

12:54 >> 09:17

0

Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač očekuje da sednica bude održana krajem aprila

O izveštaju o napretku Srbije na skupštinskom odboru, ne i na sednici parlamenta
Copyright Elvira Kovač A.K./ATAImages

Rasprava o izveštaju Evropskog parlamenta o napretku Srbije na evropskom putu biće održana na skupštinskom Odboru za evropske integracije, a ne na sednici parlamenta, kako je ranije bilo pominjano kao mogućnost, a plan je da se na tu sednicu pozove i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik.

To je danas rekla predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač, koja očekuje da ta sednica Odbora za evropske integracije bude održana krajem aprila.

Kovač je na današnjoj sednici tog skupštinskog tela, na kojoj su razmotreni zakoni iz oblasti rudarstva i energetike, rekla da je posle obavljenih političkih konsultacija konačna odluka da se o izveštaju EP raspravlja na sednici Odbora za evropske integarcije, a ne na plenumu.

-To smo i ranije činili, trenutno pripremamo sednicu, rekla je Kovač.

Plan je, kaže, da na sednicu odbora bude pozvan i autor izveštaja Vladimir Bilčik, da se on obrati onlajn i da zainteresovani budu u mogućnosti da postavljaju pitanja.

Povodom nastavka međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje EP, Kovač je rekla da je planirano da se konsultacije sa poslanicima EP održe između 19. i 22. aprila.

Podsetila je da je to bio predlog poslanika EP, koji bi u tom periodu trebalo da obave konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije, sa predstavnicima vanparlamentarne opozicije, a potom i sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike