Premijerka Brnabić ispratila novi avion "Er Srbije" na prvi let za Njujork: Kad je bilo najteže mogli smo da se oslonimo na "Er Srbiju" (FOTO+VIDEO)

29.04.2021

07:33 >> 11:08

0

Autor: J.B.O.

Novi erbas A330-200 sa likom i imenom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj

Premijerka Brnabić ispratila novi avion "Er Srbije" na prvi let za Njujork: Kad je bilo najteže mogli smo da se oslonimo na "Er Srbiju" (FOTO+VIDEO)
Copyright Tanjug/Jadranka ILić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvuje svečanom ispraćaju novog aviona “Er Srbije” na prvi let za Njujork.

Ana Brnabić ispraća novi avion “Er Srbije” na aerodromu “Nikola Tesla”.

– Veliko mi je zadovoljstvo da predstavimo najvnoviji avion erbas A330-200, koji će poletieti za Njujork za nešto više od 4 sata. Ovo je jedini direktan let koji povezuje Srbiju sa SAD. Ovaj avion će nositi ime naučnika Nikole Tesle, kako bi još više učvrstili region sa SAD – rekao je Neismit.

Tanjug/Jadranka ILić

Premijerka se obratila prisutnima

– Veliko je zadovoljstvo ispratiti ovu letelicu na prvi let. Nikola Tesla je bio ponosan na svoje srpske korene, iako je bio amerikanac po izboru.

– Želim da kažem da smo ponosni na “Er Srbiju”, da vam zahvalim za sve što ste uradili u 2020. godini. Evakucionim letovima vratili su preko 200 hiljada građana kada su putnički letovi prestali da rade, mi smo mogli da se oslonimo na “Er Srbiju”.

Tanjug/Jadranka ILić

– Er Srbija je bila tu i da pomogne drugima, da vrati strane državljane u svoju zemlju. Hvala vam što nostire ime naše zemlje, što nas promovišete, i novim avionim i Nikolom Teslom.

– Konačno, želim da se zahvalim, to sam želela više puta, na svim Kargo letovima, koji nisu bili Kargo letovi. Što ste prenosili medicinsku opremu, vakcine, respiratore. Zahvaljujući vama, nismo morali da se oslanjamo na druge.

Bili su dostupni tu i odmah. Mogli smo uvek da se oslonimo na našeg avio-prevoznika.

Tanjug/Jadranka ILić

Premijerka je istakla da je začuđena pitanjem koliko je Er Srbija isplativa, nakon svega što je istakla da je kompanija uradila za građane, ne za vladu.

– Pitajte studente i građane SAD kada niko ništa nije znao o virusu, da nije bilo Er Srbijem oni ne bi mogli da se vrate kućama. Mi ne bismo dobili ni medicinsku opremu ni vakcine koje su nam bile potrebne, istakla je premijerka.

Bili su dostupni tu i odmah. Mogli smo uvek da se oslonimo na našeg avio-prevoznika.

Tanjug/Jadranka ILić

Što se tiče kolike posledice je ostavila epidemija na Er Srbiju, trenutno se radi izveštaj koji će biti predan APR.

– Što se tiče isplativosti, destinacija prema jujorku je najprofitabilnija – naglasio je Neisbit.

– Ono što je naš fokus je povratak na normalnost. Pre kovida smo oimali 62 leta, sad imamo 28. Moramo da razmatramo proširenje na druge regione – dodao je.

Pročitajte još:

Novi “erbas A330-200” sa likom i imenom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike