Dačić sazvao novu sednicu parlamenta: Na dnevnom redu i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti

11.05.2021

13:34 >> 13:37

0

Autor: A. S.

Sednica je zakazana za utorak, 18. maj

Dačić sazvao novu sednicu parlamenta: Na dnevnom redu i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti
Copyright A.K./ATAImages

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je novu sednicu parlamenta za utorak, 18. maj, a na dnevnom redu će se, između ostalog, naći i izmene Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, izmene Zakona o zabrani diskriminacije i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Takođe, pred poslanicima će biti izmene i Predlog zakona o izmeni Zakona o planiranju i izgradnji, kao i Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici.

Poslanici će razmatrati i izmene Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, kao i izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Na dnevnom redu će biti i izmene Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima (Interbus sporazum) i Odluke br. 1/2011 Zajedničkog odbora osnovanog Interbus sporazumom o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima.

Pročitajte još:

Pred poslanicima će biti i Predlog zakona o obnovi kulturno – istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca.

Poslanici će razmatrati i Listu kandidata za člana Saveta REM, koju je podneo Odbor za kulturu i informisanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike