Predsednik Vučić u Zlatiborskom okrugu: Meštanima poručio - Gradimo puteve, fabrike, biće još investitora (FOTO)

21.05.2021

07:54 >> 11:18

0

Vučić se u Prijepolju najpre sastao s poljoprivrednim proizvođačima

Predsednik Vučić u Zlatiborskom okrugu: Meštanima poručio - Gradimo puteve, fabrike, biće još investitora (FOTO)
Copyright .FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Predsednik Aleksandar Vučić boravi danas u poseti Prijepolju i Priboju u Zlatiborskom okrugu.

“Predah na putu za Prijepolje. Nema lepše zemlje od Srbije!”, napisao je Vučić na svom instagram-profilu, uz fotografiju sa puta u tom delu Srbije.

Vučić se u Prijepolju najpre sastao s poljoprivrednim proizvođačima.

Predsednik trenutno razgovara sa građanima o izgradnji lokalnih puteva.

– Znam da nema novih fabrika u Prijepolju, šta vam je hitno da se napravi? – pitao je predsednik Aleksandar Vučić boraveći u Prijepolju.

On je rekao meštanima da mu je rečeno da se uradi put do Mileševe, ali da će da se napravi i put ka Kamenoj Gori.

– Videćete za 15-20 dana mašine na terenu – naveo je on.

Vučić je tokom posete pričao sa meštanima koji su mu napomenuli da je izgradnja saobraćajnica jedna od prioritetnih stvari u ovom kraju zemlje.

– Valjevo nije na auto-putu, ali brza saobraćajnica koja se pravi je već donela dve fabrike. Zato hoćemo da napravimo brzu saobraćajnicu i da je povežemo s auto-putem – poručio je predsednik.

On je naglasio i da je neophodno da se radi na izgradnji kanalizacione mreže.

Sem toga, kako je rekao, osam miliona za vodovod nije problem, ali je takođe izrazio bojazan da ta suma možda neće biti dovoljna.

Sa meštanima je razgovarao i o gasovodu.

– To je najjeftiniji i najbolji energent i takođe jedan od uslova za dolazak investitora – istakao je on.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović informisao je predsednika da bi gasovod od Zlatibora do Priboja koštao oko 10 miliona evra, zatim do Bistrice još 12, do Prijepolja još pet miliona, toliko još do Nove Varoši i oko dodatnih 12 miliona do Sjenice.

To je ukupno oko 45 miliona evra, za izgradnju čeličnog gasovoda, uz još oko 30 za sekundarni gasovod.

Predsednik je zatim pozvao telefonom ministra finansija Sinišu Malog, koji je potvrdio da u budžetu ima prostora za ulaganje od 30 miliona evra u gasovod za te četiri opštine do kraja godine.

Vučić je istakao da je gasovod strateški važan, zbog investitora, ali i stanovništva, da bi imali čist vazduh, da se ne bi grejali na čvrsta goriva, ali i da bi im grejanje bilo jeftinije.

 

POSLE PRIJEPOLJA PRIBOJ

Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik je posetu Zlatiborskom okrugu nastavio u Priboju, gde je otvoren hotel “Terme 36.6”.

– Važno je za dolazak fabrika, koje bez toga ne dolaze. A, ne možemo da uradimo za Prijepolje, a da ne uradimo za Priboj, Sjenicu, Novu Varoš -rekao je Vučić.

Vučić je najavio  da će u potpunosti biti urađen put Kokin Brod – Pribojska Banja – Priboj, za šta će država izdvojiti osam miliona evra.

Vučić je okupljenim građanima na otvaranju hotela “Terme 36.6”, kazao da će uskoro videti mašine na izgradnji puta, a očekuje da će krenuti da rade najkasnije 1. oktobra.

To će privući nove investitore i biće još fabrika u Priboju, naglasio je Vučić.

Predsednik Aleksandar  je istakao da se taj grad mnogo promenio u poslednjih sedam godina i da je ponosan na tu činjenicu.

Vučić je u obraćanju kazao da su se za Priboj borili on i mnogi njegovi ljudi, a posebno je zahvalio savetniku Jergu Heskensu.

Istakao je i da možemo da uspemo samo ako imamo ljude i porodice kao što je porodica Gorana Despića koja je investirala u obnovu hotela.

-Radio je ceo život i odlučio da uloži u Srbiju, a mogao je lagodno da živi tri života bez ikakvih problema od Monaka do Moskve. On je rešio da novac koji je teškim radom zaradio u inostranstvu uloži u svoj Priboj- kazao je on.

Vučić je podsetio da je Despić dobio priznanje patrijarha SPC Irineja, te najavio da će dobiti odgovarajući orden Republike Srbije za sve što je uradio za ovaj kraj.

-Priboj ne izgleda kao pre sedam godina kada sam dolazio. Ako je neko pošten neka uzme sliku Priboja od pre sedam godina i danas, pa pogledajte šta je bilo i šta je danas u Priboju. Danas kada vidite ovakav hotel sa četiri zvezdice, a onda gazda Despić kaže da nudi noćenje sa doručkom za 2 990 dinara. Kada ga pitate kako se isplati, on ne kuka i kaže ima računa- dodao je Vučić ukazujući da su mu nuđene subvencije, ali da ih je odbijao.

Vučić je kazao da će u hotel, u koji su uloženi milioni, dolaziti gosti iz cele Srbije, ali i inostranstva.

Preneo je da je dogovoreno da se od 1. oktobra krene sa izgradnjom puta Priboj-Kokin Brod, kako bi se spojili Zlatibor i Zlatar sa Pribojem, što će koštati najmanje 850 miliona dinara.

IMAĆEMO PROBLEMA OKO KOSOVA

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da Srbiji ekonomija dobro ide, ali da će biti mnogo problema i pritisaka zbog Kosova i Metohije.

Kako je rekao, sve ostalo u Srbiji ide bolje, ali ga zabrinjava problem Kosmeta.

-Mnogo je političkih problema i pritisaka na Srbiju zbog Kosova i Metohije. Plašim se da će ovih dana da krenu sa raznim čudima, ali borićemo se, predaja nije opcija”, rekao je Vučić.

Dodao je da ekonomonija ide dobro, da će penzioneri imati penzije, te da će biti i više radnih mesta za građane.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike