Vučić ugostio patrijarha i episkope na ručku: Ukazao sam na brojne opasnosti, biće pritisaka na Srbiju (FOTO)

28.05.2021

13:07 >> 06:23

0

Na ručku će Vučić i arhijereji razgovarati, kako je najavljeno, o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Vučić ugostio patrijarha i episkope na ručku: Ukazao sam na brojne opasnosti, biće pritisaka na Srbiju (FOTO)
Copyright Printscreen/Instagram/buducnostsrbije av

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je danas da je na ručku sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima razgoravao o situaciji na Kosovu i Metohiji, u Republici Srpskoj i svim ključnim pitanjima za srpski narod, te da je ukazao na brojne opasnosti i važne sastanke po pitanju KiM.

– Srećan sam što sam ugostio patrijarha Porfirija i čak 35 episkopa SPC, a razgovarali smo o ključnim pitanjima za srpski narod – rekao je Vučić nakon sastanka, kome je prisustvovao i predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Kako je rekao, razgovaralo se o situaciji na Kosovu i Metohiji, u RS, o svim problemama sa kojima sa suočavamo.

Printscreen/Instagram/buducnostsrbije av

– Bili smo otvoreni, čini mi se da smo dobro razumeli jedni druge. Crkva ima stanovište da je važno jedinstvo države, naroda i crkve, nama je važno da imamo što bliže stavove i da možemo da ih delimo sa prestavnicima Crkve, uz razumevanje činjenice da je crkva odvojena od države i da se poštuje princip sekularnosti – rekao je Vučić.

Preneo je da je u razgovoru istakao da je Srbija danas ekonomski snažnija nego ikada, da raste brže nego ikada, ali i da je to sve do trenutka dok možemo da čuvamo mir i stabilnost i dok političke stvari možemo da držimo pod kontrolom u celom regionu.

– Ukazao sam im na brojne opasnosti, na mnogo važnih sastanaka koje ćemo da imamo u narednom periodu, pre svega po pitanju KiM. Video sam da ih je iznenadila grčka reakcij – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić i srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, nešto pre 13 sati na ulazu u zgradu Predsedništva dočekali su goste, koji su stigli u dva kombija.

Pročitajte još

Sastanku je prisustvovao lični sekretar blaženopočivšeeg patrijarha Irineja Dejan Nakić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike