Skupljali potpise za krečenje fasada, pa se kandidovali za MZ: Zeleni obmanuli građane novosadskog Novog naselja

10.06.2021

10:13 >> 10:15

0

Autor: J.B.O.

O tome da su obmanuti, veliki broj građana je obavestio nadležnu Komisiju za sprovođenje izbora

Skupljali potpise za krečenje fasada, pa se kandidovali za MZ: Zeleni obmanuli građane novosadskog Novog naselja
Copyright

Stanovnici MZ Gavrilo Princip na Novom naselju u Novom Sadu smatraju da su obmanuti i masovno povlače potpise članovima neformalne grupe građana “Za zeleno Novo naselje” koji su se kandidovali za izbore za mesnu zajednicu. Građani tvrde da su potpise dali za uređenje fasada i za očuvanje zelenih površina, a da nisu potpisali ničiju kandidaturu za izbore za mesnu zajednicu.

O tome da su obmanuti, veliki broj građana je obavestio nadležnu Komisiju za sprovođenje izbora i opoziva mesne Zajednice Gavrilo Princip i Gradsku upravu za opšte poslove.

U pisanim izjavama, u koje je redakcija NS uživo imala uvid građani Novog naselja iz Mesne zajednice Gavrilo Princip decidirano navode da nisu podržali kandidate za izbore za MZ, već da su svoj potpis dali za uređenje fasada. Oni od komisije traže da njihove potpise izuzme iz izbornog procesa.

– Politika me ne interesuje. Ali nedopustivo je da se mladi ljudi, koji se predstavljaju kao nekakva alternativa služe prljavim trikovima koje koriste samo okoreli politički prevaranti, kojih smo se nagledali i naslušali u prethodnim decenijama. Od komisije koja kontroliše zakonitost izbornog procesa da nas zaštiti i tražimo da naši potpisi ne mogu biti korišćeni ni u kakve svrhe, jer su uzeti na prevaran način. A razmišljamo da podnesemo i krivične prijave – rekao je jedan od građana koji su podneli prigovor komisiji (želeo je da ostane anoniman).

– Plašim se da će me uznemiravati i šikanirati. Ako su spremni da na prevaru uzmu moj potpis, spremni su i za mnogo veće prevare – kaže sagovornik.

Član gradskog veća za upravu, propise i urbanizam Milovan Amidžić izjavio je da je Gradska uprava za opšte poslove zaprimila zapisnik od Komisije sprovođenje izbora i opoziva Mesne zajednice Gavrilo Princip u prilogu kojeg se nalaze potpisane i overene izjave građana da povlače svoje potpise.

Pročitajte još:

– Svi građani u svojim prigovorima navode da su bili obmanuti i da im je pogrešno bila predočena svrha korišćenja potpisa – rekao je Amidžić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike