Podigao spomenik Ratku Mladiću u svom rodnom mestu: Kako je Vladimir Mandić reagovao na presudu generalu?

10.06.2021

14:02 >> 15:00

0

Autor: J.B.O.

Ponosan sam što sam Srbin kao i Ratko Mladić, izjavio je Mandić

Podigao spomenik Ratku Mladiću u svom rodnom mestu: Kako je Vladimir Mandić reagovao na presudu generalu?
Copyright 24sedam/MN Press/Profimedia

“Hag je opet, po ko zna koji put, dokazao da je to sud samo za Srbe i srpska kasapnica, ali to su naši vekovni dušmani i nismo ništa drugo ni mogli očekivati. Ali, njihove marionete i sluge Tadić i Đilas, koji su tada uhapsili i prodali našeg generala će ostati zapamćeni u istoriji kao izdajnici! To im poniženje i izdaju ne smemo nikad zaboraviti”, ovako je proslavljeni rukometni as Vlada Mandić reagovao na pravosnažnu presudu doživotnog zatvora generalu Ratku Mladiću.

Mandić, koji je pre tri godine finansirao oslikavanje murala s Mladićevim likom u mestu Kalinovik, kazao je da “general odlazi u večnost, kao i vojvoda Mišić, Putnik, Obilić i ostali srpski heroji.”

– Ponosam sam što sam Srbin kao i Ratko Mladić, ponosan sam što sam imao priliku da ga upoznam, ponosan sam što mi je baš on ognjište i oca u Republici Srpskoj čuvao, ponosan sam što smo iz istog mesta, Kalinovika, ponosan sam što ga toliko mrze dušmani i neprijatelji srpskog roda. Generale, hvala ti što si nas sačuvao, hvala ti na našoj Republici Srpskoj i hvala ti što si me učinio ponosnim Srbinom. Hvala ti na svemu – rekao je Mandić.

Dodaje da mu je žao što je uhapšen u maju 2011. godine.

– Da ga nisu uhapsili još jedno godinu dana, do promene vlasti, ne bi do danas bio uhapšen, dodao je Mandić.

Da podsetimo, Mandić, koji takođe potiče iz Kalinovika, finansirao je oslikavanje murala s Mladićevim likom na zidu dimenzija tri i po puta dva metra.

Spomenik, koji je izradio umetnik iz Trebinja, ograđen je, pokriven reflektorima i kamerama. Mural je zaštićen i neprobojnim staklom, kako ne bi bio uništen.

Pročitajte još:

Na pitanje zašto je finansirao mural, Mandić je tada naveo da je to uradio kako bi se odužio generalu Mladiću, koga smatra srpskim herojem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike