Čanak ne odustaje od besramnih optužbi: Nije nas bombardovao NATO nego Slobodan Milošević

15.06.2021

15:02 >> 15:04

0

Za to nije kriv nijedan Srbin, Hrvat niti Bošnjak već zločinci koji su to osmišljavali, rekao je Čanak gostujući u jutarnjem programu

Čanak ne odustaje od besramnih optužbi: Nije nas bombardovao NATO nego Slobodan Milošević
Copyright Nenad Čanak, TV Happy printscreen

“Jednom kada čovek u sebi pogazi svetinju ljudskog života, nema nazad. Nema kajanja kod njih i zato je nedopustiva relativizacija ratnih zločina”, rekao je Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata, gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije povodom izricanja pravosnažne presude Ratku Mladiću.

Govoreći o tome ko je izazvao ratove na prostoru bivše Jugoslavije, Čanak je podsetio da je od prvog dana govorio da je Milošević zločinac, te da je populističkim pristupom gurnuo ljude u ratove.

Povodom kritika na račun Srbije što Vjerica Radeta i Petar Jojić nisu izručeni u Hag, Čanak je rekao da je trebalo, ako su časni i patriote da kažu da ne žele da njihova zemlja pati zbog njih, a ne da spreče bolju budućnost mladih ove zemlje.

Na pitanje voditeljke Katarine Korša “Na osnovu čega to da urade?”, Čanak je odgovorio:

“Mislite li da postoji osnov na osnovu koga je momak iz Pančeva prvi poginuo na Košarama, osim ubeđenja da treba da brani zemlju? Koji drugi osnov treba?”

pročitajte još

“Dokle tako? Sve dajemo, a zarad čega?”, dodala je voditeljka na šta je Čanak uzvratio pitanjem.

“Ko ga je ubio? Ubila ga je politika Slobodana Miloševića.”

Na komentar voditelja Milomira Marića: “A ne Albanci koji su hteli da pređu granicu?” Čanak je uzvratio:

“To su sve posledice politike Slobodana Miloševića”.

“A ko je nas bombardovao, NATO ili Slobodan Milošević?”, upitao je Marić.

“Slobodan Milošević”, odgovorio je Čanak, pa nastavio: “Znam to jer svaka bomba koja je pala iz NATO aviona pre toga je bačena iz ruku građana koji su u ovom Beogradu bacali sveće na tenkove koji su išli na Vukovar i nisu rekli izvinjavam se – kojim dobrom ćete vi u Vukovar? Novi Sad je 73 puta bombardovan, ja nisam išao u sklonište, a Milošević je sedeo u bunkeru i gurao druge da izginu. Nisu bili opkoljeni ni Novi Sad ni Beograd, nego Sarajevo, nisu u Valjevu palili žive ljude nego u Prijedoru. Za to nije kriv nijedan Srbin, Hrvat niti Bošnjak već zločinci koji su to osmišljavali, među kojima je i deo akademika SANU”, objasnio je svoj stav Čanak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike