Supruga uhapšenog na Gazimestanu: Risto nije uradio ništa nepravedno, ova kazna je neviđena sramota

01.07.2021

16:23

0

Autor: A.S.

Kosovska policija se ophodila prema njemu kao prema izgredniku, čekali su trenutak kad će da ga ščepaju i uhapse

Supruga uhapšenog na Gazimestanu: Risto nije uradio ništa nepravedno, ova kazna je neviđena sramota
Copyright Risto Jovanović/Printscreen/Youtube/Kosovoonline

Supruga uhapšenog Podgoričanina Rista Jovanovića, Teodora Jovanović kazala je za Portal Dana da je kazna za njenog supruga određivanje pritvora od 30 dana neviđena sramota i direktan pritisak na srpski narod.

Jovanović kaže da je za informaciju o hapšenju supruga saznala iz medija i da su joj prijatelji poslali snimak sa Gazimestana.

– Bila sam šokirana. Kosovska policija se ophodila prema njemu kao prema izgredniku. Bukvalno su samo čekali trenutak kad će da ga ščepaju i uhapse. On nije rekao ništa pogrešno, samo je htio da odbrani monahinju koja se tu zadesila- dodala je ona.

Istakla je da kosovski mediji preuveličavaju tokom informisanja o hapšenju Jovanovića.

– Žele da ga predstave kao da je on širio nacionalnu mržnju, a zapravo nije nikog ni vređao, niti počinio neko krivično delo. To nije pravedno, nema nikakvih dokaza da je kriv. Pevao je samo pesmu o Kosovu i dizao tri prsta. Je li to greh – upitala je Teodora.

Adokatica Filipović: Netačno je da je Jovanović skandirao “Ubij Šiptara”

Prema rečima Jovanovićeve advokatice Jovane Filipović, njemu se na teret stavlja širenje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Tužilac je zatražio određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

– U optužnici se Jovanoviću stavlja na teret da je pevao uvredljive pesme poput “Ubij Šiptara”, što ne stoji i što je i on negirao. Tvrde i da je pevao pesmu “Vidovdan” što je potvrdio, ali ova pesma zaista nema nikakve veze sa bilo kojom uvredom. Stavljaju mu na teret i to što je pokazivao tri prsta, što nije nikakvo krivično delo niti uvredljivo prema bilo kome – istakla je Filipovićeva.

Jovanoviću je juče u sudu u Prištini određen pritvor do 30 dana.

– Sa njegovim advokatom čuje se njegova sestra. Dobro je što je premešten u zatvor u Kosovskoj Mitrovici. Tamo su Srbi i neće ga niko dirati. Oseća se zdravstveno dobro, s obzirom da je imao udes pre nekoliko godina i operisan je. Ne bi trebalo tamo ništa da mu hvali i ophodiće se dobro prema njemu- navela je Teodora Jovanović.

Pročitajte još:

Jovanović se zahvalila svima koji su organizovali proteste u Podgorici za njenog supruga i tako mu dali podršku.

– To su sve njegovi prijatelji i ljudi koji ga podržavaju. Žao mi je što sinoć nisam prisustvovala, imala sam obaveza oko bebe. Hvala im svima- poručila je ona.

Podsetimo, Jovanović je uhapšen na Gazimestanu, na Kosovu tokom obeležavanja godišnjice Kosovske bitke.

Kosovska policija tvrdi da je Jovanović širio nacionalnu mržnju, dok se na snimcima jasno vidi da je Jovanović pritekao u pomoć monahinji koja se zatekla na svečanosti i koja je komunicirala sa policajcima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike