Dačić: Odluka o eventualnom ukidanju crvenog nivoa pretnje od terorizma do kraja nedelje

02.07.2024

14:46

0

Napad na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela je napad na državu

Dačić: Odluka o eventualnom ukidanju crvenog nivoa pretnje od terorizma do kraja nedelje
Copyright Instagram/MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će krajem nedelje biti doneta odluka o eventualnom ukidanju crvenog nivoa pretnje od terorizma, kao i da će javnost biti obaveštena o tome šta je sve urađeno u toku akcije.

“Imajući u vidu da je akcija policije i BIA u vezi sa terorističkim aktom i vehabijskim pokretom i dalje u toku, krajem nedelje će biti doneta odluka o eventualnom ukidanju crvenog nivoa pretnje od terorizma, a javnost će biti obaveštena o tome šta je sve urađeno u toku akcije,” izjavio je Dačić.

 

 

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je ranije danas da je napad na čuvara Ambasade Izraela, teroristički napad. Premijer je istakao da će crveni stepen bezbednosti u Srbiji trajati još neko vreme, ali i da sve bezbednosne službe u Srbiji rade na otkrivanju verskih ekstremističkih ćelija.

Premijer je izjavio i da je napad na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela na kraju krajeva napad na državu, jer je naš državljanin napao našeg policajca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike