Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Aleksandar Vranješ: Srbi se neće odreći Kosova i Metohije i Republike Srpske

28.06.2024

16:21

0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Aleksandar Vranješ istakli su da Srbi žele i zaslužuju jedinstvenu državu

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Aleksandar Vranješ: Srbi se neće odreći Kosova i Metohije i Republike Srpske
Alekandar Vulin i Aleksandar Vranješ - Copyright Foto/ Vlada Republike Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, povodom obeležavanja Vidovdana, sastao se danas u Gradskoj kući, u Kruševcu sa ambasadorom BiH u Srbiji Aleksandrom Vranješem. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Vranješ čestitali su svim Srbima Vidovdanski praznik, poželevši srpskom narodu jedinstvo i slogu, nacionalno obnavljanje i uspon. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da su Srbi na Vidovdan 1389. godine, a potom i 1914. godine trajno odabrali slobodu, te da se Srbija koja čuva svoju slobodu i nezavisnost, nipošto neće odreći Kosova i Metohije i Republike Srpske, ali da se neće odreći ni sebe, svoje istorije čije je središte vidovdanski zavet koji srpskom nacionalnom biću daje pun smisao, baš kao ni svojih tradicionalnih prijatelja poput Kine i Rusije koji pred Srbiju ne postavljaju političke uslove i zahteve. 

 
Foto/Pokret Socijalista
 

 


Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Aleksandar Vranješ istakli su da je Srbija garant očuvanja Republike Srpske i Srba koji žive u njoj, te da je svaka promena Dejtonskog sporazuma apsolutno neprihvatljiva i da je za Srbe samo izvorni Dejtonski sporazum prihvatljiv i moguć. 

Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ istakao je da su Srbi slobodarski narod i da se Republika Srpska čvrsto opire svakoj vrsti istorijskog revizionizma, izmišljenim genocidima i pokušaju da se zanemare i zaborave sve srpske žrtve postradale u Jasenovcu, Jajincima, Šumaricama, Prebilovcima, Garavicama, Donjoj Gradini, Drakuliću, Jadovnu, Pagu, Starom Brodu i mnogim drugim stratištima.
Foto/Pokret Socijalista
 

 


Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Aleksandar Vranješ istakli su da Srbi žele i zaslužuju jedinstvenu državu.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike