Vulin uputio izraze saučešća ministru unutrašnjih poslova Ruske Federacije povodom terorističkog napada

24.06.2024

16:41

0

Teška vremena ojačaju prijateljstva i odvoje istinu od laži i zato Vas molim poštovani kolega da prenesete izraze mog iskrenog saučešća porodicama poginulih pripadnika Vašeg ministarstva, poručio je Vulin

Vulin uputio izraze saučešća ministru unutrašnjih poslova Ruske Federacije povodom terorističkog napada
Aleksandar Vulin - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je izraze saučešća ministru unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimiru Kolokolcevu povodom terorističkog napada u Mahačkali.

"Povodom užasnog terorističkog napada u Mahačkali molim Vas poštovani kolega da primite izraze mog najdubljeg saučešća. Svi pripadnici Vašeg ministarstva jesu uvek spremni da žrtvuju svoje živote svom narodu i svojoj otadžbini Rusiji, ali to bol zbog gubitka njihovih života ne čini manjom. Poštovani kolega, želim da znate da delimo Vaš bol i razumemo tugu koju osećate. I mi Srbi smo tokom borbe sa šiptarskim teroristima na Kosovu i Metohiji sahranili preko trista policajaca i zato možete da znate da je naše saučešće iskreno i duboko. Srpski narod je sa vama umeo da podeli radost, pa isto tako ume da podeli i bol. Nećete poštovani kolega dobiti puno telegrama saučešća, mnogi će jedva prikrivati radost što Rusija trpi udare terorista, ali neka Vas to ne pokoleba i ožalosti, već neka Vas utvrdi u uverenju da se borba sa terorizmom mora voditi sve do njegovog izvora i pronalaženja i uništavanja inspiratora i nalogodavaca zločina gde god i iza čega god da se kriju", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin u pismu saučešća koje je uputio ministru unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimiru Kolokolcevu.

"Teška vremena ojačaju prijateljstva i odvoje istinu od laži i zato Vas molim poštovani kolega da prenesete izraze mog iskrenog saučešća porodicama poginulih pripadnika Vašeg ministarstva, a povređenima želju za brz oporavak. Niste sami", navodi se u pismu saučešća.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je pisma saučešća i Sekretaru Saveta bezbednosti Ruske Federacije Sergeju Šojguu, kao i patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike