Vulin: Nije sramota trpeti laži i sankcije, ali jeste sramota ćutati kad se preti Vučiću!

23.06.2024

14:05

0

Srbi su ponosni na predsednika, poručio je Vulin

Vulin: Nije sramota trpeti laži i sankcije, ali jeste sramota ćutati kad se preti Vučiću!
Aleksandar Vulin - Copyright M.M./ATAImages

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući pretnje Džejmsa Rubina, kaže da nije sramota trpeti laži i sankcije, ali jeste sramota ćutati kada se preti predsedniku Srbije.

Džejms Rubin, američki specijalni izaslanik i koordinator Globalnog centra za angažovanje Stejt departmenta, poručio je da bi "trebalo preispitati prošlost Aleksandra Vučića", ali i zabraniti informacije iz ruskih i kineskih izvora!?!

- Džejms Rubin je zvanični cenzor SAD za Balkan. Bori se protiv ruskih i kineskih dezinformacija američkim dezinformacijama. Nije Rubin naveo primer ni jedne ruske ili kineske laži, ali mogu da mu navedem brojne primere zapadnih laži. Da je u Srebrenici bio "genocid", da je bombardovanje Srbije "humanitarna operacija", da će SR Jugoslavija biti sačuvana, da Sadam Husein ima oružje za masovno uništenje, da se NATO neće širiti na Istok, da će Minski sporazum biti poštovan, da će Dejtonski sporazum biti neizmenjen, a da će Briselski sporazum biti sproveden. Rubin je zapravo cenzor za Srbe, zato nam se tako često obraća preko "Glasa Amerike" iz Tirane, da mestom izjave poruči i gde nam je mesto - ističe Vulin, i dodaje:

- Najbolji učenik Madlen Olbrajt smatra da su Srbi prijatelji Rusije i Kine i da je to posledica propagande. Istina je na sredini, Srbi jesu iskreni prijatelji Rusije i Kine, ali ne zbog propagande, već zbog nepogrešivog srpskog osećaja da budu tamo gde je sloboda. Cenzor Rubin od Srbije traži da zabrani ruske i kineske medije u Srbiji i da ako Srbija ne postane deo antiruske histerije cenzor će, tako nam preti, "podsetiti na prošlost Aleksandra Vučića". I nije neka pretnja, Aleksandar Vučić ima razloga da se ponosi svojom borbom za srpski narod, i kao novinar, i kao opozicioni političar i kao ministar informisanja - naglašava Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbi su ponosni na predsednika, i na njegovu prošlost i na njegovu budućnost, a da je neko ponosan na Rubina, ne bi ga strmoglavili iz Stejt departmenta u Tiranu da sastavlja spiskove lica za sankcije.

- Ispred Džejmsa je cilj koji ni Madlen Olbrajt, ni njegova supruga Kristijana Amanpur nisu ostvarili, da od Srba stvori narod koji prihvata njihovu laž kao svoju istinu. Prevelik je to zadatak za cenzora iz SAD-a, ali možda nije za one Srbe koji se rado javljaju na konkurs za dostavljače i izdajnike. Valjda će se ovaj put oglasiti i moje kolege iz vlade, možda Džejms ne zaslužuje njihovu pažnju, ali oni ne treba da se plaše da zasluže njegovu pažnju. Nije sramota trpeti laži i sankcije, ali jeste sramota ćutati kada se preti predsedniku Srbije, jer da je on ćutao oni nikada ne bi imali prilike ni da ćute, ni da govore. Nije sramota biti smenjen od strane CIA, ali je sramota ćutati kada se od Srba traži da zaborave svako dobro koje nas vezuje sa Rusima i Kinezima. Nije srpski ćutati, jer da Rusi i Kinezi ućute kada uslede napadi na Srbiju i Srpsku ne bi se čuo ni glas Srba. Nema cenzure bez autocenzure - poručio je Vulin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike