Sastanak ministara MUP-a Srbije i Republike Srpske: Biće omogućena pomoć u sezoni požara! (FOTO)

18.06.2024

16:34

0

Dačić je naglasio da je njegov cilj da se nastavi i produbi saradnja ovih ministarstava, o čemu svedoči i današnja predaja helikoptera sa posadom Helikopterske jedinice

Sastanak ministara MUP-a Srbije i Republike Srpske: Biće omogućena pomoć u sezoni požara! (FOTO)
Dačić i Karan - Copyright Foto/mup.gov.rs

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova (MUP) Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom u Trebinju povodom upućivanja pripadnika Sektora za vanredne situacije i helikoptera koje je Srbija stavila na raspolaganje Republici Srpskoj tokom sezone šumskih požara i požara na otvorenom.

Ministri su u sklopu ove posete, koja je vezana za pomoć, koju je Srbija uputila na zahtev Vlade Republike Srpske, potpisali i Memorandum o saradnji ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Srpske tokom turističkih sezona, navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto/mup.gov.rs
 

Dačić je naglasio da je njegov cilj da se nastavi i produbi saradnja ovih ministarstava, o čemu svedoči i današnja predaja helikoptera sa posadom Helikopterske jedinice.

Ukazao je i da je njihovo upućivanje prvi konkretan akt realizacije Deklaracije koja je doneta na Svesrpskom saboru i uz potpisani Memorandum predstavlja snažan podsticaj za dalju saradnju dva ministarstva.

Foto/mup.gov.rs
 

On je objasnio je da su srpski policajci prisutni na gotovo svim destinacijama na koje naši građani idu kao turisti i naglasio da je zajednički interes dve policije široka i konkretna saradnja, u oblasti obuka, policijske saradnje, vanrednih situacija i svih drugih oblasti koje su od životnog interesa za građane.

Foto/mup.gov.rs
 

Karan je izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg sastanka, kao prve konkretne realizacije dogovora postignutih u okviru Svesrpskog sabora u Beogradu, kao i tada potpisane Deklaracije.

Prema njegovim rečima, potpisani Memorandum daje osnova za dalje jačanje policijske saradnje i predstavlja krunu međusobnog poverenja na operativnom nivou i nivou dva ministarstva. Istakao je da će helikopter MUP-a Srbije biti od velike pomoći u borbama sa požarima i naglasio da je u proteklih pet godina 87 osoba u Hercegovini izgubilo život u požarima.

Foto/mup.gov.rs
 

Dačić i Karan su razgovarali o daljem nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, ali i zajedničkoj borbi protiv svih bezbednosnih izazova sa kojima se suočavamo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike