Momirović: Pogubne posledice odluke Prištine da zabrani srpsku robu!

14.06.2024

12:32

0

Ministar je istakao da je ta pogubna politička odluka dovela do gubitka poslova i kidanja decenijskih poslovnih veza između Srba i Albanaca

Momirović: Pogubne posledice odluke Prištine da zabrani srpsku robu!
Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je, povodom godinu dana jednostrane odluke vlasti u Prištini da zabrani trgovinu srpskom robom, da je ta odluka presedan koji je pogodio Evropu i Balkan.

Momirović je istakao da je ta pogubna politička odluka dovela do gubitka poslova, kidanja decenijskih poslovnih veza između Srba i Albanaca, kao i gubitaka stotina miliona evra poslovnih prihoda, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

- Strašno je da mi danas u 21. veku svedočimo da u Evropi izgrađenoj na temeljima zajedničkog tržišta i slobodnog protoka roba i usluga postoji režim koji je zabranio da ljudi trguju i da privrede napreduju - ukazao je Momirović.

Naveo je da je za ovih godinu dana, koliko je zabrana na snazi, poslao po četiri pisma svim ministrima trgovine zemalja članica EU, kao i ministrima trgovine SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade i upozorio ih na pogubnost politike koja ograničava promet robe, ekonomsku saradnju i ekonomski razvoj.

- Takođe, upozorio sam ih koliko takva politika ima pogubne političke, ali i ekonomske posledice po region - dodao je ministar Momirović.

Ukazao je da i pored svega toga Srbija mora da sačuva mir jer jedino u miru može da obezbedi rast i progres celog regiona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike