Đurđev: Neuvođenje sankcija Rusiji direktan uzrok rekordnog rasta prihoda od stranih turista u Srbiji!

14.06.2024

11:00

0

Autor: 24sedam

On je poručio da se njegova partija odavno zalaže za unapređenje rada Turističke organizacije Srbije na način da turistička ponuda naše zemlje bude prilagođena ne samo turistima sa Zapada, već i Rusima

Đurđev: Neuvođenje sankcija Rusiji direktan uzrok rekordnog rasta prihoda od stranih turista u Srbiji!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Najveći broj turista u 2023. godini u Srbiji došao je iz Rusije, čak 665.000, oni dolaze kod nas jer im nismo uveli sankcije, jer ne branimo nastupe njihovih umetnika i sportista i jer ih ne tretiramo kao nižu rasu kao što to radi Zapad.

Zahvaljujući ne samo mudroj, već i hrabroj politici predsednika Vučića i premijera Vučevića oko neuvođenja sankcija Rusiji, Rusi danas hrle u Srbiju na odmor i to je direktni uzrok fantastičnog podatka da je naša zemlja rekorder po rastu prihoda od stranih turista. Ko sada može da nam kaže da neuvođenje sankcija Rusiji nema pozitivne efekte? Samo zlonamernici i antiruski agenti, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je poručio da se njegova partija odavno zalaže za unapređenje rada Turističke organizacije Srbije na način da turistička ponuda naše zemlje bude prilagođena ne samo turistima sa Zapada, već i Rusima.

- Sve promocije, svi natpisi i reklame, svi meniji u restoranima, taksi vozila, oznake na aerodromima su na latinici i zapadnim jezicima. Nigde nema ni ćirilice ni ruskog jezika. Imamo egzaktne podatke da ćirilica donosi veći profit, jer broj ruskih turista raste i još više će rasti ako im boravak u Srbiji bude olakšan. Turistička organizacija Srbije može i mora bolje po tom pitanju - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige ukazao je i na činjenicu da je prošle godine broj kineskih turista skoro pretekao broj nemačkih.

- Već sada je broj turista iz zemalja Istoka veći od broja istih sa zapada. S obzirom na demografske i geopolitičke trendove, nema sumnje da će taj broj sve više ići u korist nezapadnih zemalja. Dakle, jasno je u kom pravcu mora da ide duboka reforma srpske turističke ponude - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike