Predsednik Vučić jasan: "Za mene su izbori završeni, nemam vremena da se bavim tim pitanjima"

07.06.2024

12:13

0

"Znate li koliko je komplikovano napraviti ovaj Sabor, znate li koliko nas problema čeka?", upitao je predsednik

Predsednik Vučić jasan: "Za mene su izbori završeni, nemam vremena da se bavim tim pitanjima"
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su za njega izbori završeni i da nema vremena da se bavi time ko će da formira vlast na Vračaru, Starom gradu ili u nekim drugim mestima.

- Ne bavim se time. Znate li koliko je komplikovano napraviti ovaj Sabor, znate li koliko nas problema čeka? Znam da imamo 11 miliona kilograma šećera, 14 miliona kilograma soli u robnim rezervama, pa se time bavim. Za mene su izbori završeni, posao je na državnim organima, institucijama. Ja sam rekao i jednima i drugima šta mislim i da vode računa o narodu - rekao je Vučić na Tehničko-putničkoj stanici Zemun.

Kako je dodao, nema snage da se bavi tim pitanjima.

- Tri večeri zaredom samo na Saboru radimo do 12 uveče što vi ne možete ni da vidite. Ispratio sam (Milorada) Dodika u Sankt Peterburg, onda smo nastavili da radimo. Bavim se tima ko ide u Švajcarsku, ko ne ide, tu je i ugovor o slobodnoj trgovini sa Egiptom, ugovor o slobodnoj trgovini sa UAE, hoćemo li da imamo dovoljno nafte, kad će da nam proradi Kostolac, zašto je gas sa 300 i 320 (dolara) skočio na 400 i 420, zašto je cena struje skočila na tržistu. Nemam vremena da se bavim time ko će da formira vlast na Vračaru i Starom gradu i drugim mestima - rekao je Vučić.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Na pitanje da li je video naslovne strane novina na kojima piše da na silu kupuje ljubav naroda, Vučić je rekao da nije video, ali je dodao i da niko ubedljvije nije pobeđivao, ne samo u Srbiji, nego u Evropi.

- Ovo je slobodna zemlja, svako ima pravo da kaže šta zeli. Posvećen sam 2027. godini i onome što moramo da uradimo - agdenda rasta, povećanje plata i penzija u narednom periodu - rekao je Vučić.

On je naveo da su na Novom Beogradu, Vračaru i u Nišu ponovo pogledani glasački listići, i da je "sve kako je napisano", odnosno da je na dva biračka mesta ustanovljeno da su greške bile za po jedan listić.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Na pitanje da li je bilo "tesno", Vučić je rekao da nije opozicija dobila veliki broj glasova, ali da su ljudi iskazali nezadovoljstvo kroz glasanje za grupe građana koji ne žele da se vezuju za opoziciju i vlast.

- Važno je da se sagledaju neodgovornosti u sprovođenju jedne dobre politike, jer je Niš imao najveću stopu rasta plata i usudio bih se da kažem - najveća ulaganja u prethodnih 10 godina - rekao je Vučić. U skladu sa tim, i unutar partije moraju da rešavaju probleme, dodao je Vučić.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike