CeSID obradio više od 90 odsto uzorka: U Beogradu, Nišu i Novom Sadu ubedljiva pobeda liste oko SNS

03.06.2024

06:45

0

U Novom Sadu je, na osnovu 89 odsto obrađenog uzorka najviše glasova osvojila lista "Novi Sad sutra" - 53,1 odsto (46 mandata)

CeSID obradio više od 90 odsto uzorka: U Beogradu, Nišu i Novom Sadu ubedljiva pobeda liste oko SNS
Ubedljiva pobeda koalicije ujedinjene oko SNS - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

U 89 gradova i opština juče su održani lokalni izbori.Glasalo se i u Beogradu. Prema procenama Cesida i Ipsosa, na osnovu 92,6 odsto obrađenog uzorka u Beogradu, najviše glasova osvojila je lista "Beograd sutra" sa 52,9 odsto glasova (64 mandata). Lista "Kreni promeni" osvojila je 17,5 odsto glasova (21 mandat), dok je treće mesto zauzela lista "Biramo Beograd" sa 12,3 procenata (14 mandata).

Na četvrtom mestu je lista "Mi snaga naroda" sa devet odsto glasova i devet mandata, dok će Ruska stranka kao stranka manjina ući u gradsku skupštinu sa 1,2 odsto glasova.

Novi Sad

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

U Novom Sadu je, na osnovu 89 odsto obrađenog uzorka najviše glasova osvojila lista "Novi Sad sutra" - 53,1 odsto (46 mandata), lista "Udruženi za slobodni Novi Sad" 24 odsto (20 mandata), lista "Kreni promeni" 9,8 odsto glasova (osam mandata), dok je lista "Heroji" sa 3,8 odsto glasova i tri mandata na četvrtom mestu. Kao manjinska stranka u novosadsku skupštinu ući će i Savez vojvođanskih Mađara sa 1,2 odsto glasova i jednim mandatom.

Niš

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

U Nišu najviše glasova je osvojila lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra" - 44,5 odsto (30 mandata), grupa građana "Dr Dragan Milić" je dobila 24,4 odsto glasova (16 mandata), lista "Biramo Niš" ima 15,9 procenata (10 mandata), a u niški parlament će i lista "Kreni promeni" sa 3,9 odsto i Ruska stranka sa 1,1 odsto glasova. U Srbiji su juče održani lokalni izbori, a pored izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, izbori su održani u još 14 gradova i 74 opštine i gradske opštine. 

Koalicija oko SNS sinoć je slavila u svom štabu, a "grmeo" je i vatromet u Beogradu i Novom Sadu. Jučerašnji izborni dan je protekao bez većih nereguloarnosti, ali je incidenata bilo.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike