"Važno je da zadržimo kurs razvoja": Marko Đurić i Petar Petković posle glasanja na lokalnim izborima

02.06.2024

20:12

0

"Danas je praktično praznični dan, u kome se ogromnom većinom opredeljujemo za zajedničku budućnost i za Srbiju sutra", istakao je Đurić

"Važno je da zadržimo kurs razvoja": Marko Đurić i Petar Petković posle glasanja na lokalnim izborima
Ilustracija - Copyright Tanjug

Potpredsednik Glavnog odbora i član Predsedništva SNS, ministar spoljnih poslova Marko Đurić rekao je da su današnji izbori oni na kojima se ne odlučuje samo o budućnosti gradova i opština već o pravcu ukupne državne politike i zahvalio svim građanima Srbije koji su glasali.

- Danas ljudi odlučuju ne samo o Srbiji danas, već o Srbiji sutra, o Beogradu sutra, svim našim gradovima u budućonsti. Izuzetno je važno da dobijemo političko okruženje u kome će naše lokalne samouprave skladno funkcIonisati sa republičkim nivoom vlasti, što će, nadam se i verujem, omogućiti da realizujemo viziju koju je zacrtao predsednik Aleksandar Vučić -  rekao je Đurić nakon glasanja na biračkom mestu broj 11 na Vračaru.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ
 

Vizija predsednika Srbije, kako je dodao, podrazumeva rast životnog standarda građana, prosečnu platu od 1.400 evra do 2027. godine, 10 novih autoputeva, dve nove brze pruge.

- Podrazumeva nastavak one vrste i one dinamike ekonomskog razvoja zbog koga smo toliko ponosni i kada predstavljmo Srbiju u svetu, zbog toga što predstavljamo jednu zemlju koja je za manje od jedne decenije udvostručila svoj bruto društveni proizvod - rekao je Đurić.

Naglasio je da je danas izbor za skladno funkcionisanje opština, gradova i republičkog nivoa vlasti, za dalji ubrzani razvoj svih gradova.

- Danas je praktično praznični dan, u kome se ogromnom većinom opredeljujemo za zajedničku budućnost i za Srbiju sutra - poručio je Đurić.

Petar Petković:" Važno je da zadržimo kurs razvoja"

direktor Kancelarije za KiM i član Predsedništva SNS Petar Petković je poručio da današnji lokalni izbori nisu manje važni u odnosu na druge izborne procese i da je važno da se zadrži kurs razvoja u naredne četiri godine.

On je posle glasanja, na biračkom mestu u Školi za dizajn na Savskom vencu, rekao novinarima da za SNS nijedni izbori nisu laki niti jednostavni i da treba i prema ovim izborima pokazati puna odgovornost.

Tanjug/Jovana Kulašević
 

- U trenutku kada smo ekonomski podigli i osnažili našu državu, važno je da zadržimo taj kurs razvoja i u naredne četiri godine. U trenutku kada se vrše mnogi pritisci iz inostranstva, ako hoćete i iz regiona, na našu državu i kada na te pritiske snažno odgovaramo, ali opet čuvamo i mir i stabilnost, važno je da pokažemo punu odgovornost i prema lokalnim izborima. Da pobedi i Savski Venac, da pobedi i Beograd, da pobedi i Novi Sad i Niš, ali i svi naši drugi gradovi i opštine u kojima se danas održavaju izbori, jer je to način da sačuvamo našu Srbiju - rekao je Petković. 

Istakao je da će Srbija nastaviti odlučnu borbu za očuvanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Već danas mi gradimo našu budućnost. Uz listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" "Beograd sutra", "Novi Sad sutra", "Niš sutra" mi gradimo, pre svega, budućnost za našu decu. Dižemo i plate i penzije, možemo da računamo na nove investicije, na otvaranje novih fabrika i uopšte nastavljamo sa kursom daljeg razvoja i snaženja Srbije u svakom pogledu - rekao je Petković.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike