Đurić se sastao sa ambasadorom Mađarske: Bliskost srpskog i mađarskog naroda najbolji zalog za budućnost!

31.05.2024

12:47

0

Kada je reč o mađarskoj podršci evrointegracijama Srbije, Đurić je istakao da Srbija veoma ceni činjenicu da je Mađarska jedan od glavnih zagovornika proširenja

Đurić se sastao sa ambasadorom Mađarske: Bliskost srpskog i mađarskog naroda najbolji zalog za budućnost!
Copyright Tanjug/MSP

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Marko Đurić izjavio je danas tokom sastanka sa ambasadorom Mađarske Jožefom Mađarom da su bliski odnosi srpskog i mađarskog naroda najveće bogatstvo i najbolji zalog za budućnost.

- Posebno mi je zadovoljstvo što sam mandat ministra spoljnih poslova simbolično započeo posetom Budimpešti i ovom prilikom bih želeo da ponovim zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici koju mi je nedavno ukazao ministar Peter Sijarto - rekao je Đurić.

Uz ocenu o izuzetnoj dinamici susreta zvaničnika koji se redovno odvijaju na svim nivoima, šef srpske diplomatije je naglasio da, pored međudržavnih odnosa i prijateljstva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana, naša dva naroda povezuju i odlični međuljudski odnosi.

- Bliski odnosi naših dvaju naroda najveće su bogatstvo i najbolji zalog za budućnost, jer su upravo naši građani ti koji istorijski održavaju i neguju relacije i mimo državnih tokova - dodao je ministar.

Kada je reč o mađarskoj podršci evrointegracijama Srbije, Đurić je istakao da Srbija veoma ceni činjenicu da je Mađarska jedan od glavnih zagovornika proširenja, dodajući da ga posebno raduje predstojeće mađarsko predsedavanje Savetu Evropske unije.

- Narod u Srbiji će, mađarskim predsedavanjem ovim telom, biti u mogućnosti da perspektivu članstva u Evropskoj uniji vidi kroz jedno prijateljsko lice - rekao je Đurić.

Đurić i ambasador Mađarske su razgovarali i o razvoju mehanizama ekspertskih konsultacija i razmene iskustava, što bi za Srbiju bilo od izuzetne koristi u procesu pristupanja Evropskoj uniji kao strateškom opredeljenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike