Direktorka "Dnevnika" Sandra Mališić oštro osudila napad na Emiliju Marić: Očekujemo da nadležni organi hitno istraže ovaj incident!

02.06.2024

16:31

0

"Novosadski "Dnevnik" stoji uz Emiliju Marić i sve novinare koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima svog posla", istakla je Mališić

Direktorka "Dnevnika" Sandra Mališić oštro osudila napad na Emiliju Marić: Očekujemo da nadležni organi hitno istraže ovaj incident!
Sandra Mališić - Copyright Foto: Dnevnik/ Slobodan Šušnjević

Direktorka "Dnevnika" Sandra Mališić reagovala je na brutalan napad na Emiliju Marić, novinarku i direktorku Novosadske televizije, koji se danas desio ispred prostorija Novosadskog sajma.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

- Sa velikom zabrinutošću primila sam vest o napadu na Emiliju Marić, direktorku Novosadske televizije. Oštro osuđujem svaki oblik nasilja, posebno onaj usmeren protiv kolega iz medija koji neumorno rade na informisanju javnosti.

Novosadski "Dnevnik" stoji uz Emiliju Marić i sve novinare koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima svog posla. Očekujemo da nadležni organi hitno istraže ovaj incident i privedu odgovorne pravdi.

Sigurnost i sloboda medija su od suštinske važnosti za našu demokratiju, i nećemo dozvoliti da nas bilo kakvi napadi zastraše ili spreče u obavljanju naših dužnosti. Pozivamo sve nadležne institucije da preduzmu dodatne mere kako bi zaštitili novinare i obezbedili uslove za njihov nesmetani rad.

Emiliji Marić i njenoj porodici upućujemo našu punu podršku i najiskrenije želje za brzi oporavak - istakla je Mališić.

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: dnevnik.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike