Incident u Novom Sadu! Novinar portala 021.rs napao birački odbor i oteo izborni materijal - pokušao da spreči Vučevića da glasa! (VIDEO)

02.06.2024

12:39

0

Ono što je zanimljivo jeste tajming ovog unapred osmišljenog napada, s obzirom da su novinari dobili informaciju kada i gde će premijer doći na glasanje

Incident u Novom Sadu! Novinar portala 021.rs napao birački odbor i oteo izborni materijal - pokušao da spreči Vučevića da glasa! (VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

U toku prepodneva na biračkom mestu 188, neposredno pre nego što će glasati premijer Srbije Miloš Vučević sa porodicom, novinar novosadskog portala 021.rs Žarko Bogosavljević je napravio incident, tako što je otimao birački materijal i napadao članove biračkog odbora.

Novinar Žarko Bogosavljević je ušao na biračko mesto, odmah je krenuo da galami i fizički nasrće na ženskog člana biračkog odbora, koja je u ruci imala materijal biračkog odbora.

Ono što je zanimljivo jeste tajming ovog unapred osmišljenog napada, s obzirom da su novinari dobili informaciju kada i gde će premijer doći na glasanje.

Više o samom incidentu je rekao Aleksa Tojčić, član biračkog odbora koji je zaštitio koleginicu pri napadu:

- Novinar portala 021.rs fizički je nasrnuo na članove biračkog odbora. Tačnije, fizički je nasrnuo na jednu našu koleginicu koja je vodila evidenciju vezano za izlaznost birača. Napadač je birački odbor optužio da se vode paralelni birački spiskovi, što nema nikakve veze sa realnošću. Ja kao diplomirani pravnik i kao neko ko je završio državni fakultet u Novom Sadu, vrlo dobro znam šta može da postoji na biračkom mestu od materijala. Ovde je bilo reči o jednom običnom papiru, na kome su se nalazili podaci za izlaznost i to je ono što svi članovi biračkih odbora na svim biračkim mestima imaju. Naravno, ovo je ciljano osmišljeno kako bi se  urušio sam izborni proces, naročito što je reč o biračkom mestu premijera Republike Srbije Miloša Vučevića koji je trebao da glasa u tom momentu kada je incident izazvan - rekao je Tojčić.

Više informacija o tome kako teku lokalni izbori u Srbiji možete pročitati u našem blogu uživo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike