Đurić: Zahvalnost na podršci Venecuele očuvanju nacionalnih interesa Srbije

28.05.2024

21:07

0

Srbija, kako je naveo, visoko ceni nedvosmisleni stav Venecuele kada je reč o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje

Đurić: Zahvalnost na podršci Venecuele očuvanju nacionalnih interesa Srbije
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić potvrdio je  danas u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Bolivarske Republike Venecuele Ivanom Hilom Pintom tradicionalno dobre i prijateljske odnose dveju zemalja i dva naroda.

U telefonskom razgovoru, šef srpske diplomatije zahvalio je na bezuslovnoj pomoći i podršci koju Venecuela pruža Srbiji u odbrani nacionalnih interesa, te još jednom istakao značaj uloge koju je Venecuela imala prilikom borbe Srbije u vezi sa Predlogom rezolucije o Srebrenici.

Srbija, kako je naveo, visoko ceni nedvosmisleni stav Venecuele kada je reč o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, te ukazao da će Srbija nastaviti da vodi svoju samostalnu i nezavisnu politiku, ali politiku stabilnosti i pomirenja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Pinto naveo je da Srbiju i Venecuelu karakterišu bratski i odnosi solidarnosti, i da Srbija uvek može da računa na podršku Venecuele i naglasio da da Karakas veoma ceni podršku Srbije unutar međunarodne zajednice.

Sagovornici su ocenili da dve zemlje imaju dugu tradiciju bilateralnih odnosa koja datira još iz 1882. godine, i da je potrebno raditi na proširenju saradnje u svim oblastima, kao i nastaviti sa redovnim susretima zvaničnika obe zemlje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike