Đurđev: Belorusija je bratska zemlja - svojim glasom protiv rezolucije o Srebrenici još jednom pokazala da je na strani Srbije

31.05.2024

11:11

0

"Moramo pod hitno revidirati stav o sankcijama koje je Srbija uvela Belorusiji. One nisu plod ni volje vlasti ni naših građana"

Đurđev: Belorusija je bratska zemlja - svojim glasom protiv rezolucije o Srebrenici još jednom pokazala da je na strani Srbije
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

- Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko bio je jedini strani državnik koji je posetio Srbiju tokom bombardovanja 1999. godine. Belorusija nije niti će ikada priznati nezavisnost tzv. Kosova, a pre nekoliko dana je svojim glasom protiv rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici još jednom jasno i nedvosmisleno pokazala da je na strani Srbije i Srba. Belorusija ne samo da nam je prijateljska, već je u pravom smislu bratska zemlja" - izjavio je predsednik Srpske lige 

Aleksandar Đurđev. 

On je istakao da je beloruski odnos prema srpskim državnim i nacionalnim temama primer dosledne politike koja nikada ništa nije tražila zauzvrat.

 ,,Moramo pod hitno revidirati stav o sankcijama koje je Srbija uvela Belorusiji. One nisu plod ni volje vlasti ni naših građana, već rezultat brutalnih ucena i pritisaka od strane pojedinih zapadnih centara moći. Dugujemo to našoj beloruskoj braći" - napomenuo je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige je, međutim, uveren da je belorusko rukovodstvo u to vreme razumelo da je Srbija u teškoj situaciji i da je najvažnije da zvanični Beograd ne uvede sankcije Rusiji.

 ,,Sada se menjaju geopolitičke okolnosti i dokazi vreme da se srpsko-beloruski odnosi podignu na najviši nivo. Predsednik Vučić je jasno rekao da će glasanje o rezoluciji o Srebrenici jasno pokazati ko su nam prijatelji, a ko partneri. Belorusija je i više od prijatelja" - zaključio je Đurđev.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike