Đurđev: Odbijanje Izraela da glasa za usvajanje rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici dokaz prijateljstva!

29.05.2024

12:20

0

Izrael još jednom potvrdio da je prijatelj i saveznik Srbije, naša dva naroda moraju da se drže zajedno!

Đurđev: Odbijanje Izraela da glasa za usvajanje rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici dokaz prijateljstva!
GS UN - Copyright Profimedia

- Odbijanje Izraela da glasa za usvajanje rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici, uprkos velikom međunarodnom pritisku zbog vojnih operacija te zemlje u Gazi, još jedna je potvrda da u Izraelu imamo pouzdanog i čvrstog saveznika i to treba koristiti u buduće" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

Prema njegovim rečima, ostaje žal što je zbog svojevrsnog nesporazuma Izrael priznao nezavisnost tzv. Kosova, ali je Đurđev izrazio uverenje da će u bliskoj budućnosti on revidirati svoj stav. 

- Bošnjačka, ali i albanska intelektualna i politička elita, kao i značajan deo njihove javnosti, pokušavaju danas da Jevreje i Izrael žigošu kao genocidne, baš kao što to rade sa Srbima i Srbijom. Isto to tzv. Kosovo je davalo najviše boraca tzv. Islamske države po glavi stanovnika, a jedan od ciljeva te terorističke organizacije je bilo i totalno uništenje Izraela. Nasuprot tome, srpska javnost je i dalje veoma proizraelski nastrojena" - napomenuo je Đurđev. 

Privatna arhiva
 

 

Predsednik Srpske lige dodao je da je, za razliku od Izraela, Iran pokazao da nije prijateljska zemlja ni Srbiji ni Srbima u celini. 

- ,Iran poštuje naš teritorijalni integritet, ali poštujemo i mi njihov i ne može sve počinjati i završavati se na tome. Mudžahedini iz te zemlje su ubijali naše sunarodnike u Bosni na najsurovije moguće načine, umesto da se ogradi od njih, zvanični Teheran se njima ponosi. Ne može Iran biti deo slobodnog sveta predvođenog Kinom i Rusijom, a da i dalje sledi levo-liberalne globalističke izmišljotine poput tzv. genocida u Srebrenici" - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike