Vučić: Trend u svetu je da se skraćuje radno vreme, to neće biti trend u Srbiji

28.05.2024

17:12

0

Dakle, ti koji hoće da rade manje, njihovi će rezultati biti manji - poručio je predsednik

Vučić: Trend u svetu je da se skraćuje radno vreme, to neće biti trend u Srbiji
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji da se posvete radu, da postave lestvicu visoko i sanjaju velike snove jer bez toga, kako je rekao, nema rezultata.

- Trend u svetu je samo da skraćujemo radno vreme. To neće biti trend u Srbiji, makar ne u naredne tri godine. Dakle, ti koji hoće da rade manje, njihovi će rezultati biti manji. Ako radiš šest sati dnevno i četiri dana, možeš da operišeš desetoro ljudi, ako radiš osam sati dnevno i pet ili šest dana možeš da operišes duplo više i toliko života da spasiš, toliko možeš i da zaradiš - rekao je Vučić u obraćanju.

On im je rekao i da moraju da menjaju, ne samo sebe, već i starije sa kojima će raditi.

Tanjug/Rade Prelić
 

- Kod nas neretko postoji pristup "ja sam sad dobio diplomu, svoje sam završio, samo čekam i tražim od države da dobijem najveću moguću platu". Ja vas samo molim da uradite sve što možete i da radite više. Ili radite najbolje ili nemojte da radite, kako su to govorili oni koji su najuspešniji u svakom poslu. I zato je moja molba da zajednički i iznutra promenite sve nas starije koji nismo spremni na promene - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegova molba njima da budu vredni, radni i da im se ambicije ne završe danas, nego da budu veće i za specijalizaciju i za dalje usavršavanje i za dalji napredak.

Predsednik Vučić je istakao da je za njega država nešto najvažnije i nešto najsvetije i poručio im da ostanu u Srbiji.

- Najvažnije je da ostanete u svojoj zemlji da se borite za svoju Srbiju. Ona nam je sve, bez nje smo biće koje dišemo, trošimo vazduh i ništa više od toga. Da ostanete u svojoj zemlji, imaćete pristojne i sve pristojnije i bolje plate. Da li je to uvek dovoljno? Da li može da se poredi sa svima? Sve će više moći da se poredi sa onima na Zapadu. Verujte u svoju zemlju, verujte u Srbiju - poručio im je Vučić.

Tanjug/Rade Prelić
 

Kako je rekao, malo smo vratili državi u odnosu na ono koliko nam je država dala, ali da mnogi dovoljan razlog u sopstvenom nezadovoljstvu pronađu u nečemu i nekom drugom, odnosno u državi, što, kako je rekao, više govori o njima nego o državi.

- Vi se borite za sebe, borite se za svoju zemlju, borite se za svoj narod, ja vam želim uspeh - poželeo im je Vučić.

On se zahvalio njihovim roditeljima koji su, kako je rekao, sve te godine brinuli o njima i koji sada jedva čekaju da brinu o svojim unučićima.

- Za koje sam siguran da ćete vi znati kako da ih vaspitate i da nam donesete još bolje generacije za našu zemlju - konstatovao je Vučić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike