Vučić u Palati Srbija: Jedan od stubova opstanka naše zemlje biće farmacija, zajedno sa zdravstvom, u tome je vaša uloga, poštovani diplomci

28.05.2024

16:16

0

Ceremonija se održava u Palati Srbija

Vučić u Palati Srbija: Jedan od stubova opstanka naše zemlje biće farmacija, zajedno sa zdravstvom, u tome je vaša uloga, poštovani diplomci
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Ceremonija je održana u Palati Srbija.

Dr Dobrila Stanković Đorđević, dekan Medicinskog fakulteta u Nišu, na početku ceremonije je čestitala svim diplomcima prijem u naše zdravstvene ustanove.

Tanjug printscreen
 

 

- Srpska medicina ima dugu i bogatu tradiciju koju su stvarale generacije srpskih lekara. Danas, mi se sa pravom ponosimo našim zdravstvom, koje se razvija u korak sa Evropom, ali ima humaniji odnos. Verujem da zahvaljujući akciji zapošljavanja najboljih diplomaca naših fakulteta, koja se sprovodi već 6 godina, srpska medicina ima izvrsnu budućnost - rekla je ona.

Predsednik je najpre uručio ugovore o radu najboljim diplomcima Medicinskog fakulteta.

Tanjug printscreen
 

U jednom trenutku je došlo i do zabune, pa je predsednik sa osmehom prekinuo ceremoniju kako bi pravi ugovori došli u prave ruke.

Tanjug/Rade Prelić
 

 

- I onda kažu da sam ja kontrol-frik. Sve biste izmešali, i niko ne bi dobio ono što mu pripada - rekao je kroz smeh Vučić, na šta se prolomio aplauz.

Tanjug printscreen
 

- Jedan od stubova opstanka naše zemlje biće farmacija, zajedno sa zdravstvom. U tome je vaša uloga poštovani diplomci ogromna. Ovde sam čuo divne reči zahvalnosti državi, i treba da postoji zahvalnost Srbiji. Država je uložila u sve nas ogroman novac da bi nas školovala i da bismo bili bolje i da joj vratimo. Ja ne volim tu rečenicu u kojoj sve zavisi od države. Zhavaljujući rezultatima ćemo da obnavljamo bolnice, zdravstvene centre, ambulante, ali ono što treba da menjamo jeste da menjamo sebe, tako ćete morati i vi da menjate sebe, ali ne samo sebe već i ove starije sa kojima ćete da radite.

Tanjug/Rade Prelić
 

- Ja vas molim da se vaše ambicije ne završe danas, već da nastavite specijaliztacije, da pomažete našim ljudima. Samo da se radi više će se ceniti u budućnosti, nadam se da ćete vi tako raditi. Ako radite manje, rezultati će biti manji, ako radiš više, naravno da će rezultati biti veći. Sanjajte velike snove, a ne male, bez velikih snova nema ni uspeha. Postavljajte visoke ciljeve. Beskrajno sam zahvalan vašim roditeljima koji su uložili mnogo truda, rada i novca, da vas vaspitaju i školuju. Srbija nam je sve, bez nje ne možemo ništa, a vi ste njena budućnost. Živela Srbija.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa direktorom PWO Grupe Srbija Karlom Lazarinijem i ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad položio je danas kamen temeljac za izgradnju nove fabrike u Čačku PWO Grupe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike