Luka Petrović: Srbi nikada neće biti na kolenima pred sramnim odlukama svetskih sila

23.05.2024

18:01

0

Petrović je istakao da nijedna rezolucija neće uništiti naš ponos i našu iskru slobode

Luka Petrović: Srbi nikada neće biti na kolenima pred sramnim odlukama svetskih sila
Luka Petrović - Copyright Privatna arhiva

Izglasavanje sramne rezolucije o Srebrenici na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predstavlja duboku nepravdu prema srpskom  narodu.  Mi smo narod koji vekovima stremi ka slobodi, časti i pravdi, i na tim temeljima počiva naša istorija, poručio je član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske naredne stranke Luka Petrović.

Petrović je istakao da nijedna rezolucija neće uništiti naš ponos i našu iskru slobode.

Nastavićemo da se borimo, sada još odlučnije, protiv svih laži koje žele da budu deo velike srpske istine i istorije. One države koje su glasale za ovu sramnu rezoluciju treba da se suoče sa sopstvenom savešću i shvate cenu koju plaća Srbija i koju će plaćati mnoge druge države koje će kao lavina  biti  na stubu  srama  nakon  izglasavanja ovakve rezolucije. Srpska zastava koja se danas vijorila na sednici Generalne skupštine pratiće ih vekovima, baš kao što će i njihova odluka ostaviti  neizbrisiv  trag  na našem narodu. Kao otac dvoje dece, jasno i glasno kažem da nikada neću učiti svoju decu, niti ću dozvoliti da u našim knjigama, naš hrabri i viteški narod bude prikazan kao genocidan – naveo je Petrović.

Beoinfo
 

On je dodao da će srpski narod, uprkos svim pritiscima i nepravdama, ostati  nepokolebljiv  u svojoj borbi za istinu.

Mi smo narod koji  je preživeo  mnoge  oluje,  ali  nikada nismo i nikada nećemo pokleknuti pred nepravdom. Naša snaga leži u našoj jedinstvenosti, hrabrosti i odlučnosti da branimo istinu i čast našeg naroda. Pozivam sve prijatelje Srbije, širom  sveta, da se pridruže našem  glasu  jer  ovo nije borba samo za nas, već za sve buduće naraštaje – poručio je Petrović.

On je čestitao predsedniku Srbije i čitavoj delegaciji na, kako je rekao, hrabrosti da se suprotstave, poremete i pomere iz okvira ustaljene standarde Ujedinjenih  nacija.

Bravo  za istinu, bravo za herojstvo. Pokazali smo da je Srbija slobodarska  zemlja  i da odbijamo da budemo žrtve lažnih narativa. Naša borba za istinu je borba za dostojanstvo i budućnost svih nas – naglasio je Petrović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike