Predsednik Srbije pokazao kako se brani otadžbina! Pročitajte istorijski govor Vučića u Ujedinjenim nacijama

23.05.2024

17:20

0

Autor: 24sedam

Bili smo među retkima koji su antinacistički orijentisani i platili smo veliku cenu - rekao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije pokazao kako se brani otadžbina! Pročitajte istorijski govor Vučića u Ujedinjenim nacijama
Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je istorijski govor u Ujedinjenim nacijama povodom glasanja o sramnoj rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Ovaj govor ne samo da je istorijski, već i najbolje govori kako predsednik svim srcem brani svoju zemlju. 

Ceo govor pročitajte u nastavku teksta: 

Tanjug
 

- Podvlačim da sam se poklonio žrtvama, teško je da se govori posle Nemačka koja smatra da je ovlašćena da daje moralne pridike. Ovo je visokopolitizovana rezolucija! Pitam vas, zašto se ova rezolucija donosi ako se radi o individualno pravnoj odgovornosti? I svi ti ljudi koji su bili optuženi, osuđeni su na zatvorske kazne, nema pojedinačnih imena. Reč je o svemu uopšte, zašto uopšte, ako smo takvu rezoluciju doneli već 2015. godine. Zašto samo ovaj primer? Broj dva, da li ova rezolucija donosi uopšte pomirenje? Ne, nije to slučaj. Pitam stalnog predstavnika Nemačke zašto su krili sve pripreme za ovu rezoluciju, zašto je izostala inkluzivnost? Kome je potrebna ova rezolucija i zašto u ovom trenutku? 

Bili smo među retkima koji su antinacistički orijentisani i platili smo veliku cenu, veliki broj Srbija je ubijeno. Zašto nismo krenuli od toga? Niko ne treba da potceni ljude u ovoj sali, jer će svi sve da razumeju. Nemačka predstavnica je rekla "mi podjednako žalimo žrtve na svim stranama", a što niste to stavili u rezoluvicju? Nema takve rečenice, jer to ne misle. Pitam one moćne i velike, čekam odgovor, zašto vam je bilo potrebno da vršite toliki pritisak samo protiv jedne male zemlje kao što je Srbija? Zašto ste pretili državama i članicama koje nisu htele da glasaju za ovu rezoluciju? 

Tanjug
 

Ima jedna mala zemlja sa Balkana koja se ne plaši da kaže da će glasati protiv rezolucije koja će otvoriti pandorinu kutiju! 

Zašto ste usvajali te amandmane, da samo još jednom prikrijete istinu? Imali smo već sve osude i presude, sada ponovo otvarate rane, jer je nekom politički potrebno. Još jednom, lično sam otišao u srebrenicu da se poklonim i položim cvet i maltene bio linčovan. Ovde se ne radi o pomirenju, ovde nije reč o sećanjima, ovo je nešto što će otvoriti stare rane i napraviće poptuni politički haos, ne samo u regionu, već i u sali. Na kraju želim da vam dam jedan poklon, gospodine predsedniće, Znam da ne smem da raširim zastavu, ali doneću je vama!

U Njujorku se danas bije odlučujuća bitka za sudbinu naše zemlje i naroda, a usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici imalo bi opasne i teške posledice po ceo srpski narod, kome pojedini strani centri moći žele da nalepe etiketu "genocidnog", s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske, te zahtevima za takozvanu ratnu odštetu.

Sve informacije o dešavanjima u sedištu UN možete pratiti UŽIVO u našem blogu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike