Prljava igra da se Srbiji zapuše usta! Nemci se pozvali na amandmane Crne Gore u uvodnom govoru u UN

23.05.2024

16:40

0

Ova rezolucija ima jaku grupu podrške raznih zemalja uključujući i zemlje Zapadnog Balkana - rekla je nemačka predstavnica

Prljava igra da se Srbiji zapuše usta! Nemci se pozvali na amandmane Crne Gore u uvodnom govoru u UN
Copyright Tanjug

Stalna predstavnica Nemačke u Ujedinjenim nacijama Antje Lendertse u UN predstavlja nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici.

- Ova rezolucija ima jaku grupu podrške raznih zemalja uključujući i zemlje Zapadnog Balkana. Priznanje važnosti regionalnog učešća grupa je pokazano da se odluči da se uvrste i amandmani u tekst, iako je rezolucija već bila sačinjena. Crna Gora je tražila da se podvuče da je krivična odgovornost za genocid individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, verskoj ili drugoj skupini ili zajednici u celini. Sigurni smo da će to pomoći da se spreče pogrešna tumačenja i cenim odoprinos Crne Gore - rekla je nemačka predstavnica.

Podsetimo, Vučić je naglasio da je za njega bila "odvratna" igra Crne Gore oko amandmana na rezoluciju i sa kim su ti amandmani pregovarani, a nisu sa Srbijom.

Reč je o prljavoj igri da se Srbiji zapuše usta, a reč je o perfidnom triku. Govori se o individualnoj krivičnoj odgovornosti, a namerno se ostavlja da postoji jasno zaključivanje moralne i političke kolektivne odgovornosti, predočio je Vučić.

U Njujorku se danas bije odlučujuća bitka za sudbinu naše zemlje i naroda, a usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici imalo bi opasne i teške posledice po ceo srpski narod, kome pojedini strani centri moći žele da nalepe etiketu "genocidnog", s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske, te zahtevima za takozvanu ratnu odštetu.

Sve informacije o dešavanjima u sedištu UN možete pratiti UŽIVO u našem blogu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike