Predsednik Matice Grka u Srbiji: Maksimalna podrška borbi srpskog naroda protiv revizije istorije

23.05.2024

16:00

0

Aleksopulos je poručio da je grčki narod uz Srbiju i srpski narod, bez obzira na bilo kakve različitosti u političkim ili ideološkim opredeljenjima

Predsednik Matice Grka u Srbiji: Maksimalna podrška borbi srpskog naroda protiv revizije istorije
Ilustracija - Copyright AP Photo/Mary Altaffer, File

Predsednik Matice Grka u Srbiji profesor doktor Hristos Aleksopulos boravi u Njujorku gde pruža maksimalnu podršku borbi srpskog naroda protiv revizije istorije.

- Osećam moralnu obavezu prema bratskom pravoslavnom srpskom narodu koji je mnogostradalni i nad kojim je u 20. veku učinjeno tri genocida da iskoristim sav svoj uticaj i kontakte u borbi protiv sramne rezolucije koja ima za cilj svaljivanje nečijih tuđih krvavih grehova na pravednička pleća ponosnog i pravednog srpskog naroda - naveo je Aleksopulos.

Aleksopulos je poručio da je "grčki narod uz Srbiju i srpski narod bez obzira na bilo kakve različitosti u političkim ili ideološkim opredeljenjima".

Instagram printscreen/buducnostsrbijeav
Ilustracija

- Naša dva naroda, srpski i grčki, najbolje poznaju cenu slobode jer smo prvi na kapijama civilizovane Evrope dočekali one koji su hteli da zatru i unište temelje na kojima moderna Evropa počiva. Kako onda mogu i imaju obraza, bilo ko, da srpski narod optuži za genocid!? Zar ovi koji su sponzori te sramne rezolucije ne čuju krike mučenički stradalih milion Srba iz Јasenovca koji su stradali za slobodu te iste Evrope?! Nema te laži i/li revizije koja može pokoriti snagu istine, a glas naroda je glas Boga, tako grčki narod poručuje: Mi smo uz Srbiju, bili, jesmo i bićemo - poručio je Aleksopulos.

Napomenuo je da se "ne može prenebeći istina da je srpski narod u Prvom svetskom ratu dao najveću žrtvu srazmerno svojoj veličini i broju stanovnika, takođe u Drugom".

- Na zalasku 20. veka je ostvario pobedu koja je simbol ne samo srpskog, već i pravoslavnog sjaja koji se pojavio iz tamnice vihora krvavog građanskog rata - Republiku Srpsku! Želim da poručim narodu u Republici Srpskoj da je Srpska večna i da ćemo uvek postojano stajati uz naš bratski narod sa leve obale Drine! Živeo slobodarski srpski narod! Nema te laži koja će sakriti istinu - zaključio je Aleksopulos, prenela je RTRS.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike