Ministar odbrane Gašić poručio sa današnjeg Kolegijuma: Vojska Srbije spremna da sprovede sve odluke državnog rukovodstva!

23.05.2024

16:18

0

Na sednici je istaknuto je da će težišni zadaci i u narednom periodu biti dalje jačanje operativnih sposobnosti Vojske Srbije

Ministar odbrane Gašić poručio sa današnjeg Kolegijuma: Vojska Srbije spremna da sprovede sve odluke državnog rukovodstva!
Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

Vojska Srbije spremna je da sprovede sve odluke koje pred nju postavi državno rukovodstvo, zaključeno je danas na sednici Kolegijuma ministra odbrane, kojom je rukovodio ministar Bratislav Gašić.

Članovi Kolegijuma informisali su ministra odbrane o stepenu realizacije zadatka iz svojih funkcionalnih nadležnosti, a tokom sednice razmatrana je i aktuelna bezbednosna situacija u zemlji, kao i u regionu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs
 

Na sednici je istaknuto je da će težišni zadaci i u narednom periodu biti dalje jačanje operativnih sposobnosti Vojske Srbije kroz nabavku savremenog naoružanja i vojne opreme i obuku, kao i poboljšanje uslova rada i unapređivanja životnog standarda pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Gašić je juče obišao Komandu Kopnene vojske u Nišu. On je na sastanku razgovarao sa najodgovornijim starešinama Komande Kopnene vojske o najvažnijim pitanjima od značaja za Kopnenu vojsku.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs
 

Kako je istakao ministar Gašić, na sastanku je bilo reči i o zadacima koje pripadnici Kopnene vojske odgovorno, profesionalno i uspešno izvršavaju godinama unazad duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti čuvajući mir i bezbednost svih naših građana te istakao da im za to odaje veliko priznanje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike