Oni ostaju ispod cenzusa! Đurđev: Ekstremističke ideje poput "Republike Vojvodine" su postale deo izbornog folklora marginalaca!

23.05.2024

09:26

0

Srećom, ove ideje, kakve već skoro dve decenije zastupa gospodin Odžić sa pozicije lidera njegove marginalne političke organizacije nemaju neko veće uporište kod građana

Oni ostaju ispod cenzusa! Đurđev: Ekstremističke ideje poput "Republike Vojvodine" su postale deo izbornog folklora marginalaca!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

- Lider Pokreta Autonomija Aleksandar Odžić je izbornu kampanju iskoristio za širenje mržnje – izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Ova zloupotreba izborne kampanja u cilju promocija opasnih i retrogradnih ideja poput Republike Vojvodine je na veliku žalost postala deo izbornog folklora pojedinih političkih organizacija i njihovih lidera. Srećom, ove ideje, kakve već skoro dve decenije zastupa gospodin Odžić sa pozicije lidera njegove marginalne političke organizacije nemaju neko veće uporište kod građana na severu Srbije. Međutim, njegova marginalna pozicija sa koje nastupa, kao i njegova opskurnost, mu ne daju pravo da uznemirava građane Novog Sada svojim istupima, poručio je Đurđev.

- Tako je pre svega nekoliko dana Odžić predložio da se ukloni „konjanik“, odnosno spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću, i da se mesto njega postavi spomenik posvećen Mariji Tereziji. Gospodin Odžić bi, kao neko ko se bavi politikom, trebao da zna da je nadimak Kralja Petra bio Oslobodilac, a ne „konjanik“, i da taj nadimak nosi zbog toga što je ostvario decenijske i vekovne težnje srpskog naroda da žive ujedinjen pod srpskom krunom“ – rekao je Đurđev

- I ovaj izborni ciklus će potvrditi misao kako su ekstremističke ideje postale deo folklora marginalaca, kako retrogradne  ideje nemaju nikakvo ozbiljnije i veće uporište, kako među Novosađanima, tako i među stanovnicima severne Srbije. Svi Novosađani treba da znaju da spomenik ostaje, a lista gospodina Odžića takođe ostaje, ali ispod cenzusa“ – zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike