Miškeljin: Na KiM se sprovodi tihi genocid nad Srbima, glasanje o rezoluciji u Skupštini UN imaće ozbiljne posledice

22.05.2024

14:12

0

Očigledna je želja interesnih grupa na zapadu da se to što pre i pošto-poto donese, i da se srpski narod okarakteriše kao genocidan

Miškeljin: Na KiM se sprovodi tihi genocid nad Srbima, glasanje o rezoluciji u Skupštini UN imaće ozbiljne posledice
Copyright Printscreen / Informer TV

Marko Miškeljin, iz Centra za društvenu stabilnost, govorio je gostujući na Informer TV o upadu policije u ekspoziture Banke Poštanske štedionice na KiM, kao i o predstojećem glasanju o rezoluciji o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN. 

On je ocenio da je ovaj upad u ekspoziture nastavak terora Aljbina Kuritja i sistematizovane kampanje etničkog čišćenja Srba sa prostora KiM.

-To je alat koji mu pomaže u sprovođenju cilja. Oni su praktično opljačkali novac iz filijala, a suština je da se ono malo dinara u cirkulaciji u pootpunosti izbaci sa prostora KiM, kako bi se stvorio dodatni pritisak na srpski narod i stvorili nepodnošljivi uslovi za život za Srbe na KiM, ocenio je Miškeljin.

Tihi genocid nad Srbima na KiM

On je dodao da će to sutra biti odlučivanje u skupštini UN.

-Genocid je postala, nažalost, jeftina reč u celom svetu. Dok su te UN imale iole premisu organizacije koja služi svojoj svrsi, postojala je konvencija, koja doduše postoji i dalje, o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida koja definiše između ostalog genocid kao stvaranje nepodnošljivih uslova za život jednog naroda sa ciljem eliminacije istog. Ne znam kako bih drugačlije mogao da definišem ovo na KiM sa dinarom, nego da se sprovodi tihi genocid sa ciljem uništenja srpskog naroda. Ovo je najverovatnije bila i neka odmazda jer nisu uspeli da se uguraju u Savet Evrope, jer Evropa u ovom trenutku nije pucala sebi u nogu u toj meri, ali možemo u budućnosti očekivati da se ovakva rizična ponašanja nastave i da se nastave nesankcionisano, sve dok Kurti sankcije zapada ne oseti na svojoj koži, ocenio je Miškeljin.

Posledice rezolucije u Skupštini UN

Kada je reč o rezoluciji o Srebrenici, o kojoj se sutra uveče raspravlja na Generalnoj skupštini UN, Miškeljin ističe da predlagači nisu razmišljali o jednoj stvari, a to je šta će biti posledice izigravanja instrumenata UN.

-Ni u jednom momentu Skupština nije planirana da donosi rezolucije na ovakav način. Ovakve stvari su uvek išle kroz Savet bezbednosti. On je paralisan duže vreme, a upravo ovakva slična stvar nije prošla zahvaljujući vetu Ruske Federacije. Očigledna je želja interesnih grupa na zapadu da se to što pre i pošto-poto donese, i da se srpski narod okarakteriše kao genocidan. Praktično, posledica će biti paralisanje Generalne skupštine. Donošenjem ovakve političke odluke govorite drugim državama članicama, a ima ih 193, da svako svoje probleme može da reši na taj način. Doveden je do banalnosti taj postupak. U teoriji, da bi bila izglasana rezolucija, od 193 države, dovoljno je da recimo 190 bude uzdržano, da dve glasaju "za", jedna da bude protiv i ona će biti usvojena. To je način na koji je ustrojeno to glasanje, baš zato što nije planirano da se političke odluke donose i sada će svaka zemlja gledati da svoje interese gura preko zasedanja skupštine, što će imati za posledicu paralizu skupštine. To će u narednih nekoliko meseci da se vidi, da li će Rusi za sve što se njima dešavalo, možda Kina, mi, neka afrička država podneti protiv nekih od kolonizatora koji su baš kosponzori ove rezolucije protiv nas, rekao je Miškeljin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike