Srpski nacionalni savet: Podrška rezoluciji o Srebrenici prevršila svaku meru licemerja i poniznosti Vlade Crne Gore!

21.05.2024

15:34

0

Čojstvo i junaštvo već odavno postoje samo u primerima naših predaka - saopštili su iz Srpskog nacionalnog saveta

Srpski nacionalni savet: Podrška rezoluciji o Srebrenici prevršila svaku meru licemerja i poniznosti Vlade Crne Gore!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Rezolucija o Srebrenici, koju namerava u ime građana da u Generalnoj skupštini UN podrži Vlada Crne Gore predstavlja konačno posrtanje najčudesnijeg i najupornijeg dela srpskog naroda koji je vekovima znao kako da na pravi način odgovori najtežim izazovima, saopšteno je danas iz Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore (SNS CG).

U saopštenju dostavljenom Tanjugu se navodi da se "približava trenutak kada će aktuelna vlast dovesti u pitanje i posednji promil časti i dostojanstva Crne Gore".

- Čojstvo i junaštvo već odavno postoje samo u primerima naših predaka. Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju namerava u ime građana da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija podrži Vlada Crne Gore predstavlja konačno posrtanje najčudesnijeg i najupornijeg dela srpskog naroda koji je vekovima znao kako da na pravi način odgovori najtežim izazovima - navode iz SNS.

Printscreen/YouTube/ Al Jazeera Balkans
 

Iz SNS konstatuju da se ogroman pritisak neprijatelja srpskog naroda sručio na državne institucije Crne Gore u kojima su, nažalost, zavladali njihovi školarci instalirani kroz razne projekte bespovratnih pomoći i nerazumljivih zaduživanja. 

- Tako vlast u Crnoj Gori već decenijama ne donosi najvažnije odluke u skladu sa većinskom voljom građana što je njena i ustavna obaveza, već po blagoslovu zapadnih centara moći. Promovisanje novih nacionalnih simbola, preimenovanje srpskog jezika, eliminacija ćiriličnog pisma, učlanjenje u NATO savez, priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, namera prihvatanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, gde se srpski narod želi prikazati genocidnim i drugi, primeri su koji pokazuju da vlast u Crnoj Gori nije vlast svojih građana nego stranih interesa - poručuju iz SNS.

Nažalost, ističu, i srpska opozicija, birajući manje zlo, prihvatila je, na iznenađenje svojih birača, sve one odluke koje je bivša vlast donosila i sprovodila protivno interesima većine građana u Crnoj Gori.

- Podrška rezoluciji o genecidu u Srebrenici prevršila je svaku meru licemerja i poniznosti Vlade i državnih institucija Crne Gore - naveli su i istakli da SNS.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike