Vučić o sramnom glasanju Crne Gore povodom rezolucije: Najjadnije je što kažu da se mi iživljavamo

19.05.2024

10:07

0

Mi poštujemo i međunarodno pravo i naše susede

Vučić o sramnom glasanju Crne Gore povodom rezolucije: Najjadnije je što kažu da se mi iživljavamo
Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na TV Pink, gde govori o svim važnim temama za Srbiju i njene građane, prokomentarisao je postupke Crne Gore povodom glasanja za Rezoluciju o Srebrenici.

- Nije to prvi put, Crna Gora je priznala i nezavisno Kosovo. Hrvati kad nemaju šta na naslovnu stranu, oni pišu o meni. U tome učestvuju i ljudi iz Srbije. Nisam sklon da prebacujem krivicu. Umerena doza moje agresivnosti je to što sam rekao da se ne mešamo u unutrašnje stvari Crne Gore. Mi poštujemo i međunarodno pravo i naše susede. Poštujemo sve. Za mene je bila odvratna igra oko amandmana i celu istinu, sa kim su pregovarani i zašto izneću po povratku iz Njujorka. Reč je o igri kojom je trabalo Srbiji da se zapuše usta. Niste se sa Srbijom dogovarali oko amandmana za Rezoluciju. Podneli su najmanje jedan, a čak i drugi koji su dobrim delom prihvaćeni. Drugi govori da narodi ne mogu nositi krivičnu odgovornost, već samo individualnu. Ako je tako, šta će vam Rezolucija, već su svi snosili odgovornost individualno. Što to radite kada imamo individualnu odgovornost. To je neko radio da bi sopstvenu savest mogao da opere zašto će da glasa za Rezoluciju. Neka oni rade svoj posao, a najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim. Srbija se iživljava nad Crnom Gorom, pa nije Srbija priznala nezavisnost, ničega u Crnoj Gori, nije Srbija narušila teritorijalni integritet Crne Gore, već Crna Gora Srbiji, istakao je predsednik. 

On je najavio da ide u Njujork, a da se vraća u petak.

-Četiri, pet dana provešćemo u Njujorku, imaću mnogo sastanaka, a u četvrtak ćemo da se borimo svi zajedno. Rekao sam i ljudima koji idu sa mnom, ako nisu spremni da se bore, ako misle da je to uobičajeni put, da ne idu. Oni koji su spremni da se bore, na svaki način, da samo oni pođu, rekao je predsednik Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike