Aleksandar Vulin razgovarao sa članovima Svetog sinoda Grčke pravoslavne crkve: Kosovo nije država i ne može u Savet Evrope!

18.05.2024

12:09

0

Njihova visokopreosveštenstva su kazala da štetne izjave i zalaganja pojedinih političara koji pripadaju grčkom narodu nisu stavovi Grčke pravoslavne crkve i grčkog naroda

Aleksandar Vulin razgovarao sa članovima Svetog sinoda Grčke pravoslavne crkve: Kosovo nije država i ne može u Savet Evrope!
Aleksandar Vulin - Copyright M.M./ATAImages

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je telefonskim putem sa članovima Svetog arhijerejskog sinoda Grčke pravoslavne crkve Njihovim visokopreosveštenstvima mitropolitom Elasonskim Haritonom i mitropolitom Didimotike Damaskinom. 

Tokom razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom mitropoliti Grčke pravoslavne crkve su jasno stavili do znanja da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Republike Srbije i Srpske pravoslavne crkve, te da podržavaju nastojanja srpske države i srpske crkve da se izbore sa nepravdama koje se nanose srpskom pravoslavnom narodu. 

Njihova visokopreosveštenstva su kazala da štetne izjave i zalaganja pojedinih političara koji pripadaju grčkom narodu nisu stavovi Grčke pravoslavne crkve i grčkog naroda. Mitropoliti Elasonski Hariton i Didimotike Damaskin su posebno istakli da Kosovo nije država i da ne može biti član međunarodnih organizacija, pa ni Saveta Evrope. 

Mitropoliti Grčke pravoslavne crkve su istakli da grčki pravoslavni narod uvek stoji uz pravoslavne Srbe i da izjave i delovanja pojedinih grčkih političara ne mogu i neće poremetiti bratske odnose i bratsku ljubav dva pravoslavna naroda. 

Njihova visokopreosveštenstva mitropoliti Grčke pravoslavne crkve uputili su pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se mitropolitima Grčke pravoslavne crkve Elasonskom Haritonu i Didimotike Damaskinu na doslednom stavu da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i istakao da država Srbija veoma poštuje stavove Grčke pravoslavne crkve. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike