Vulin odgovorio Konakoviću: Vučić, Dodik i svako kome je do istine, brane Srbe od laži da se u Srebrenici desio genocid!

17.05.2024

19:15

0

Ne pita to Konaković iz svoje glave, već sluša neke od Varheljijevih kolega koji ovako namiruju svoje račune, a da bi njima ostale čiste ruke, pronađu nekog prljavog za prljave poslove, rekao je Vulin

Vulin odgovorio Konakoviću: Vučić, Dodik i svako kome je do istine, brane Srbe od laži da se u Srebrenici desio genocid!
Aleksandar Vulin - Copyright M.M./ATAImages

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na pismo Elmedina Konakovića: BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane.

- Konaković u svoje ime, a za tuđ račun, napada evropskog komesara Varheljija, jer misli da se ne zalaže dovoljno za Konakovićevu verziju Srebrenice, a posebno što smatra da Varhelji ne mrzi Vučića, a morao bi. Tako, ministar spoljnih poslova zemlje u kojoj samo tročlano predsedništvo vodi spoljnu politiku, pita od koga Vučić i Dodik brane Srbe. Ne pita to Konaković iz svoje glave, već sluša neke od Varheljijevih kolega koji ovako namiruju svoje račune, a da bi njima ostale čiste ruke, pronađu nekog prljavog za prljave poslove. Ali, kada Konaković, već pita, da mu ja odgovorim, Varhelji ne zna srpski na kome mu se Konaković obratio, pa mu je možda pismo nerazumljivo. Vučić, Dodik i svako kome je do istine, brane Srbe od laži da se u Srebrenici desio genocid, da su Srbi genocidan narod, a posebno da to treba da se piše u udžbenicima cele planete - rekao je Vulin i dodao:

- Brane od lažova, koji govore da će laž o Srbima da pomiri narode u BiH, brane od onih koji bi da ukinu Republiku Srpsku kada je proglase za izvršitelja i posledicu genocida, brane Vučić i Dodik mir na Balkanu, pa i u BiH, jer se mir može sačuvati samo ako se Srbi poštuju, a ne ako se proglašavaju genocidnim narodom. BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagujući na otvoreno pismo koje je ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković uputio evropskom komesaru za proširenje i susedstvo Oliveru Varheljiju u kome je evropskog komesara upitao od čeka Vučić, Dodik i on brane Srbe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike