Vučić: Boleće ih glava, kao što nas boli i srce i duša šta nam rade sa rezolucijom o Srebrenici!

13.05.2024

18:53

0

Vučić je kazao da će da pruži odgovor onakav kakav zaslužuju

Vučić: Boleće ih glava, kao što nas boli i srce i duša šta nam rade sa rezolucijom o Srebrenici!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će večeras otputovati u Njujork gde će biti održana sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, pre toga i Saveta bezbednosti, vezano za rezoluciju o Srebrenici.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji sa Oliverom Varheijem u Beogradu kome je zahvalio na velikoj energiji koju ulaže za unapređenje pozicije Srbije i celog zapadnog Balkana.

On je zahvalio Varheiju na "preciznim rečima oko nepotrebnosti postojanja kolektivne ili nemogućnosti karakterisanja čitave jedne nacije kao kolektivnog krivca za zločine koji su počinjeni".

"Umećemo to da pamtimo. Ja sad imam jednu verovatno lošu vest za mene i za vas. Ja sam mislio da ću doći u Kotor, kao što sam vam rekao zajedno sa Sinišom Malim i Tanjom Miščević, ali mi je upravo dostavljena informacija da će najverovatnije sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, pre toga i Saveta bezbednosti, biti baš u sredu, tako da ću ja čim završimo večeru, da idem u Njujork, pošto onima koji bi želeli da optuže Srbiju kao genocidan narod, neko mora da pruži odgovor", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će da pruži odgovor onakav kakav zaslužuju.

- Kao što sam obećao, mnogo će da ih boli glava od svega što ću da radim u Njujorku, boleće ih glava, kao što nas boli i srce i duša za ono što oni nama rade sa ovim rezolucijama. Ono što je obećano, biće ispunjeno. I u jednom i u drugom slučaju - dodao je.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike