Lutovac laže čim zine! Opozicija ne može da skupi potpise, pa za svoj neuspeh krivi notare (VIDEO)

10.05.2024

19:57

0

Opština Ruma primer je za to šta se zaista događa i koliko Lutovac laže

Lutovac laže čim zine! Opozicija ne može da skupi potpise, pa za svoj neuspeh krivi notare (VIDEO)
Zoran Lutovac - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Kako se bliži još jedan izborni ciklus u Srbiji, sve je jasnije da opozicija ne samo da ne može da očekuje dobar rezultat, nego se bori i sa prikupljanjem potpisa kako bi na izborima uopšte učestvovali.

Po starom dobrom običaju, opozicionari se brane lažima a ovog puta za njihovu neuspeh krivi su - notari!

Tako je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac iz nemoći, poput svojih mnogih kolega iz opozicije, već počeo masno da laže ne bi li prikrio svoj debakl pred izbore.

Naime, on je u Skupštini Srbije rekao:

- Hteo bih, najpre nešto što je u vezi sa izbornim uslovima, a što je trenutno aktuelno, a na šta bi trebalo da reagujemo svi koji se borimo za slobodne i poštene izbore, a to je nedostupnost opštinskih javnih javnih uprava i notara.

Lutovac je zatim naveo primer iz Rume gde, prema njegovim rečima, "opozicija ne može da dođe do notara".

Ako laže koza - ne laže rog

Upravo je Opština Ruma primer šta se zaista događa i koliko Lutovac laže čim zine.

Printscreen
 

Naime, Koalicija "Ruma protiv nasilja", koju čine Demokratska stranka Zorana Lutovca, Stranka slobode i pravde, Srbija centar i Narodni pokret Srbije, pozivaju Rumljane još od subote 4. maja da potpisom podrže njihovu listu.

Printscreen
 

Na svojim profilima na društvenim mrežama ove partije svakodnevno mole građane Rume da dođu do njihovih štandova, koji se često nalaze na više mesta u gradu odjednom, ne bi li nekako uspeli da skupe neophodan broj potpisa. Ipak, ovu koaliciju prati toliko loš glas da im, evo već danima, to nikako ne uspeva. Jer Rumljani, kao i ostali građani Srbije, se veoma dobro sećaju kako je izgledao period od 2000. do 2012. godine kada je Srbiju pljačkao žuti režim čiji su deo bili upravo Lutovac i ekipa.

Printscreen
 

Matematika je egzaktna nauka. Ukoliko je opozicija počela da skuplja potpise 4. maja, do danas su imali punih sedam dana da završe taj posao. Svi opštinski overivači su im bili dostupni svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 časova, pored izlazaka na teren koje su imali. Takođe, notare su mogli da posete svakim danom od 8.00 do 17.00 časova ukoliko su potpise skupili, i taj bi posao bio završen. Problem je, međutim, što opozicija potpise nije uspela da skupi!

Printscreen
 

Naravno, pošto opozicija ne može javno da kaže da je nesposobna da skupi potpise za svoju izbornu listu, oni krivca nalaze u notarima i vlasti, jer su oni "odgovorni" zašto narod ne želi da Srbija ponovo završi u kandžama stranih ambasada i onih koji su ih verno služili posle obojene revolucije 5. oktobra.

Printscreen
 

Ponovo prete nasiljem

Opozicija ne bi bila opozicija kada ne bi pretila nasiljem. Tako je i Lutovac u svom skupštinskom izlaganju nastavio tradiciju svojih kolega koji su više puta pretili porodici predsednika Aleksandra Vučića ubistvom, ali i svim časnim građanima Srbije da će ih "juriti po ulicama".

- Još jednom molim, da ljudi ne bi upadali u te institucije... Da ne bi morali na drugi način da se bore... - pripretio je Lutovac verovatno misleći na neki novi upad u državne institucije sličan onom varvarskom činu ispred Skupštine grada Beograda pre nekoliko meseci.

Pa ipak, pretili ili ne, opozicija svoju nezavidnu poziciju ne može da promeni. Narod ih ne želi i to nikako ne mogu da promene. Ako nekako i uspeju da prikupe potpise za predavanje svoje opskurne liste, tek ih na izborima čeka šamar narodne volje koja će im, još jednom, pokazati gde im je mesto - na smetlištu srpske političke scene.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike