Šapić: Moramo da učinimo sve što možemo za beogradske rubne opštine

10.05.2024

20:06

0

Šapić je istakao da lokalni izbori nisu nevažni i da su mnogo veći od bitke za grad, za opštinu, mesnu zajednicu, jer, kako je rekao, predstavljaju bitku za Srbiju

Šapić: Moramo da učinimo sve što možemo za beogradske rubne opštine
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je večeras da se Srbija nalazi u jednom teškom momentu u kome čitav srpski narod mora da pokaže jedinstvo.

"Za godinu i po dana koliko sam imao prilike da budem zvanično na čelu kao gradonačelnik, dolazio sam ovde u Lazarevac nekoliko puta u želji da pokažem koliko je važno da učinimo što više za naše rubne opštine", rekao je Šapić na predizbornom skupu koalicije stranaka okupljenih oko SNS na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" u Lazarevcu.

Šapić je dodao da je u Lazarevac došao i kada su se dogodile poplave u selima pored Lazarevca, kako bi se obezbedila pomoć i pročistili kanali i kako bi se ljudima nakon nepogode što pre vratio normalan život.

"Dolazio sam kada smo započinjali radove na pijaci u Lazarevcu. Dolazio sam i kada smo najavljivali rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića i početak radova na vrtiću u Stepojevcu", podsetio je Šapić.

Dodao je da se kao gradonačelnik trudio da svi stanovnici Lazarevca osete da iza njih stoji Grad Beograd.

"U prethodnih godinu i po dana smo izgradili takođe dve balon hale u dve osnovne škole. Izgradili smo 14 multifunkcionalnih sportskih terena i dečijih igrališta, asfaltirali mnogo ulica, nekategorisanih puteva. U narednih 30 dana očekujem da završimo konačnu izgradnju gradske pijace koja je izuzetno važna ovde za vas", istakao je Šapić.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr
 

On je dodao da očekuje da počnu radovi na rekonstrukciji adaptacije OŠ "Dule Karaklajić", a da se očekuje i završetak radova na izgradnji vodovoda Arapovac-Mirosaljci, kojim će oko 500 domaćinstava dobiti pijaću vodu.

"Da bi sve ovo mogli da uradimo, izuzetno je važno jedinstvo. Važno nam je jedinstvo pre svega kod nas u stranci, pa nam je važno jedinstvo u našoj koaliciji, pa nam je onda važno jedinstvo u Lazarevcu, u ovoj opštini, pa u našem gradu, onda u čitavoj Srbiji", rekao je Šapić.

Šapić je rekao da Beograd treba da ima srpskog gradonačelnika i srpsku vlast, da Lazarevac treba da ima srpskog predsednika opštine baš kao što Srbija ima srpskog premijera i predsednika.

"Ne kažem to zato što smo mi šovinisti ili zato što ne poštujemo ljude drugih nacija i vera. Nego zato što više nećemo da se stidimo i da se snebivamo da kažemo ko smo i šta smo i za koga treba da se borimo i za koga da radimo", rekao je Šapić.

Ocenio je da Srbija od NATO agresije i bombardovanja 1999. godine prolazi kroz najteže trenutke i da je potrebno pomoći predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i olakšati mu borbu koju on u ovom trenutku vodi u ime Srbije.

"Ne vodi on ovu borbu danas za sebe, možda čak ne vodi ni za nas koji smo ovde. Vodi je upravo za to naše sutra, vodi je za našu decu. Vodi je da naša deca sutra ne bi imala teg oko vrata koji će da nas vraća unazad i nama neće dozvoljavati da budemo ono što mi svi želimo da budemo. Živimo u jednom teškom momentu kad čitav srpski narod mora da pokaže jedno posebno jedinstvo. I zato ovi izbori jesu daleko više od lokalnih izbora", rekao je Šapić.

Šapić je istakao da lokalni izbori nisu nevažni i da su mnogo veći od bitke za grad, za opštinu, mesnu zajednicu, jer, kako je rekao, predstavljaju bitku za Srbiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike