Predsednik Vučić ispratio Si Đinpinga! Lovci "mig 29" podignuti da otprate kineskog predsednika (VIDEO)

08.05.2024

19:38 >> 19:46

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će Srbija dati sve od sebe da ostane lojalan i iskren prijatelj Kini

Predsednik Vučić ispratio Si Đinpinga! Lovci "mig 29" podignuti da otprate kineskog predsednika (VIDEO)
Si Điping i Aleksandar Vučić - Copyright RTS printscreen

Predsednika Kine Si Đinpinga i brojnu kinesku delegaciju ispratio je sa aerodroma "Nikola Tesla" predsednik Srbije Aleksandar Vučić i veliki broj srpskih zvaničnika. Predsednika Kine već očekuje predsednik Srbije sa suprugom Tamarom.

Kineska delegacija je oko 19.30 stigla na aerodrom.

Pošto je predsednik Kine izašao iz automobila, usledilo je srdačno rukovanje sa predsednikom Srbije. Si Đinping se rukovao sa članovima srpske delegacije, Markom Đurićem, Milošem Vučevićem, Anom Brnabić...

"Veoma sam zadovoljan i veoma sam zahvalan", čule su se reči prevodioca dok su se Đinping i Vučić rukovali.

Predsednik Kine i njegova supruga ušli su u avion, mahnuvši pre toga okupljenima.

Avion "Air China" predsednika Kine ispratiće lovci "mig 29".

RTS printscreen
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, tokom svečanog ručka koji je priredio u čast predsednika Kine Si Đinpinga i njegove supruge Peng Lijuan, da će Srbija dati sve od sebe da ostane lojalan i iskren prijatelj Kini.

RTS printscreen
 

"Za nas je danas najveća čast, poštovani predsedniče Si, što ste, sa Vašom suprugom, profesorkom Peng, u poseti Republici Srbiji. Daćemo sve od sebe da ostanemo lojalni, odgovorni i iskreni prijatelji NR Kine, kao što smo u potpunosti uvereni da će NR Kina uvek čvrsto stajati uz svog malog prijatelja Republiku Srbiju", napisao je Vučić na Instagram stranici buducnostsrbijeav.Vučić je dodao da je Srbija mala po veličini, ali da ima veliko srce i poručio da takav odnos ima prema Kini.

RTS printscreen
 

"Hvala vam za svaku vrstu pomoći i podrške. Hvala Vam i za poštovanje koje pokazujete prema našoj zemlji. Ovo je vaša kuća, želim Vam dobro zdravlje i da dugo vladate NR Kinom. Neka živi čelično prijateljstvo NR Kine i Srbije!", poručio je Vučić.

Na ručku je priređen i muzički program, izvođene su pesme na kineskom i srpskom jeziku, uključujući i pesmu "Ovo je Srbija".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike