I u kineskim medijima Sijev doček udarna vest! Sinhua navodi - Stigao Si Đinping, predsednik Srbije ga srdačno dočekao i pozdravio

08.05.2024

09:50

0

Autor: 24sedam

Predsednik Si Đinping je 7. maja uveče po lokalnom vremenu doputovao u Beograd

I u kineskim medijima Sijev doček udarna vest! Sinhua navodi - Stigao Si Đinping, predsednik Srbije ga srdačno dočekao i pozdravio
Copyright buducnostsrbije

Dolazak predsednika Narodne Republike Kine Siđinpinga u Srbiju udarna je vest u gotovo svim kineskim medijima.

Kineska agencija Sinhua prenosi kao udarnu vest sa naslovom "Stigao Si Đinping, predsednik Srbije ga srdačno dočekao i pozdravio".

Predsednik Si Đinping je 7. maja uveče po lokalnom vremenu doputovao u Beograd specijalnim avionom i boravi u državnoj poseti Srbiji na poziv predsednika Srbije Vučića.

Nakon što je specijalni avion Si Đinpinga ušao u srpski vazdušni prostor, dva borbena aviona srpskog ratnog vazduhoplovstva poletela su da ga prate, piše kineska agencija.

Kada je Si Đinping specijalnim avionom stigao na Međunarodni aerodrom Nikola Tesla Beograd, srdačno su ga dočekali ga je predsednik Srbije Vučić sa suprugom, predsednik Nacionalnog komiteta za saradnju sa Kinom i bivši predsednik Nikolić sa suprugom, predsednica Brnabić, premijer Vučević i ministar spoljnih poslova Srbije.

Agencija navodi da je Vučić na aerodromu održao jedinstvenu ceremoniju dočeka Si Đinpinga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike