Đilasovci opet šire Kurtijeve laži! Među prvima naseli najmanje inteligentni - Stejt department hitno reagovao

07.05.2024

08:02

0

Hladan tuš za đilasovce usledio je nakon saopštenja američkog Stejt departmenta, kojim su demantovane laži

Đilasovci opet šire Kurtijeve laži! Među prvima naseli najmanje inteligentni - Stejt department hitno reagovao
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Profimedia

Takozvani "kosovski premijer" Aljbin Kurti svesno širi lažne vesti protiv Srbije, a te iste laži, bez ikakve provere, đilasovci oduševljeno objavljuju u našoj zemlji!

Biljana Lukić i Slobodan Stupar, naime, podelili su izmišljotinu prištinskog ekstremiste da je Gabrijel Eskobar smenjen s funkcije izaslanika SAD za Zapadni Balkan jer je, navodno, uzeo mito od Beograda. Stejt department, naravno, momentalno je demantovao te informacije, nazivajući ih čistim lažima!

Prljava kampanja

Profimedia
 

 

Kurtijeva prljava kampanja počela je kad je portal "Frontlajner", sa sedištem u Velikoj Britaniji, koji inače radi za interese Prištine i Kurtija, objavio tekst da je Eskobar smenjen zbog navodne korupcije!?! Tu vest, za koju će se ispostaviti da je lažna i prljavi propagandni trik, brže-bolje je potvrdio Vudi Džumšiti, glavni urednik portala, ustvrdivši da je Eskobar smenjen jer je 'dobijao pare od Srbije, zbog čega je pristrasan i favorizuje interese Beograda u dijalogu s Prištinom.

Kao po komandi, počeli su da objavljuju ovu informaciju kao suštu istinu, a u svemu su prednjačili Biljana Lukić i Slobodan Stupar.

"Uvek se kladi na pogrešnog konja, zato što je pametan. Najslađe su finansijske veze između Eskobarove porodice i srpskih državnih organa, mrze ga neprijatelji... ", napisala je Lukićeva na mreži Iks, dok se Stupar nadovezao:

"Portal 'Frontlajner' prenosi, pozivajući se na nekoliko izvora u Vašingtonu, da je Gabrijel Eskobar smenjen sa funkcije izaslanika za Balkan zbog sumnji da je, između ostalog, dobijao pare i od vlasti u Beogradu! (duboko me je razočarao)", napisao je Stupar.

Hladan tuš za đilasovce usledio je nakon saopštenja američkog Stejt departmenta, kojim su demantovane šiptarske laži.

"Sve karijerne diplomate u inostranstvu rotiraju se u periodu od jedne do četiri godine, što je redovna praksa. Kao diplomatski službenik Eskobar je na funkciji bio tri godine, a trebalo bi da pređe na sledeći zadatak u narednim nedeljama. Do zakazane tranzicije ostaje na dužnosti zamenika pomoćnika sekretara u kancelariji za evropska i evroazijska pitanja, kao i specijalnog izaslanika za pitanja Zapadnog Balkana. Uprkos tome što Džimšiti tvrdi suprotno, Eskobarova supruga nikad nije dobila sredstva od Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Takođe, Eskobar nema nikakve porodične veze s navodnim partnerom u teksaskoj advokatskoj firmi 'Makginis Lohridž LLP'. Neodgovorno je objavljivati takve neistine i neosnovane glasine", piše u saopštenju, a prenosi "Informer."

Koristi 'trolove'

Darko Obradović iz Foruma za strateške analize, komentarišući ove navode, kaže da to pokazuje kako Kurti informativnim operacijama preko "trolova" oblikuje zapadno javno mnjenje.

- Još je gore to što dežurni kritičari svega što uradi srpska vlast još jednom promovišu laži iz Prištine, kao što su svojedobno promovisali nepostojećeg tviter analitičara. Ne zaboravimo da je Eskobar pre nekoliko meseci Kurtiju obećao da će snositi posledice zbog neformiranja Zajednice srpskih opština. Ovo međunarodno spletkarenje Prištine pokazuje da baš nisu sve američke karte u njihovim rukama, dobar deo karata im je preoteo predsednik Vučić - ističe Obradović za "Infoemer."

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike