Vučević sa poslanicom Bundestaga: Punopravno članstvo u EU ostaje kurs spoljne politike Srbije

29.04.2024

13:31

0

Ministar odbrane je poželeo dobrodošlicu nemačkoj delegaciji i istakao značaj ovakvih i sličnih susreta

Vučević sa poslanicom Bundestaga: Punopravno članstvo u EU ostaje kurs spoljne politike Srbije
Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Beogradu sa poslanicom Bundestaga Savezne Republike Nemačke Patricijom Lips i tom prilikom naglasio da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje kurs spoljne politike i strateško opredeljenje Srbije.

Vučević je poželeo dobrodošlicu nemačkoj delegaciji i istakao značaj ovakvih i sličnih susreta. Sagovornici su istakli da su aktuelni bezbednosni izazovi zajednički za sve evropske zemlje i da treba odgovorno pristupiti njihovom rešavanju s ciljem očuvanja mira i daljeg ekonomskog napretka, saopšteno je iz resornog ministarstva.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
 

Vučević je izrazio razočaranje u dugogodišnji izostanak primene odredbi Briselskog sporazuma i istakao opredeljenost Srbije da doprinese daljem razvoju regionalnih odnosa i inicijativa poput Otvorenog Balkana i Berlinskog procesa. Prema njegovim rečima, situacija na Kosovu i Metohiji je složena i osetljiva i upozorio da sve više predstavlja humanitarno pitanje. Lips je izrazila zadovoljstvo povodom današnjeg susreta i saglasila se sa ministrom Vučevićem po pitanju razvijenih odnosa dve zemlje.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
 

Ona je istakla veliki značaj evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, što, kako je naglasila, ne podrazumeva automatsko rešenje svih problema, ali predstavlja snažan doprinos očuvanju regionalne bezbednosti i razvoja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike