Joanikije: Kosovo i Metohija srpsko ognjište koje nećemo ostaviti

28.04.2024

15:57

0

Joanikije je pozdravio decu sa KiM koja su prisustvovala liturgiji

Joanikije: Kosovo i Metohija srpsko ognjište koje nećemo ostaviti
Mitropolit Joanikije - Copyright Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije istakao je danas, na praznik Cveti, služeći liturgiju na temeljima manastira Zlatica u Podgorici da je Kosovo i Metohija "staro srpsko ognjište koje Srbi neće ostaviti".

Joanikije je pozdravio decu sa KiM koja su prisustvovala liturgiji.

"S nama su deca sa raspetog, ali svetog Kosova i Metohije i uvek nam donesu radost. Kosovo i Metohija je naše staro srpsko ognjište, koje ne zaboravljamo i zaboraviti i ostaviti nećemo", poručio je Joanikije, prenosi Srna.

Naveo je da, "iako se množe iskušenja", narod iz Crne Gore i "drugih srpskih zemalja" ne zaboravlja Kosovo i Metohiju, nego redovno ide i posećuje ga kao i Jerusalim, "daje podršku stradalnom srpskom narodu i braći, naročito sveštenstvu, monaštvu i deci na Kosovu i Metohiji".

"Svetinje na Kosovu i Metohiji privlače mnogo naroda, ne samo naš, nego i sve one koji se interesuju za duhovnost i kulturu", rekao je mitropolit Joanikije.

Praznik Cveti obeležava se u znak sećanja na poslednji, carski i svečani ulazak Isusa Hrista u sveti grad Jerusalim, i na poslednju nedelju njegovog života.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike