Ministar Milićević posetio Temišvar i donirao knjige na srpskom za srpske đake

27.04.2024

18:30

0

Milićević je posebno istakao značaj Srpske Pravoslavne Crkve za naše sunarodnike gde god živeli

Ministar Milićević posetio Temišvar i donirao knjige na srpskom za srpske đake
Đorđe Milićević - Copyright A.K./ATAImages

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je danas Temišvar gde se sastao sa predstavnicima Saveza Srba Rumunije i Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve.

Ministra je u ime vladike Lukijana primio arhijerejski zamenik protojerej Stavrofor Marinko Markov koji se zahvalio Vladi Srbije i ministru na veoma uspešnoj saradnji, saopšteno je iz Kabineta ministra.

Milićević je posebno istakao značaj Srpske Pravoslavne Crkve za naše sunarodnike gde god živeli. Predsednik Saveza Srba Rumunije Ognjan Krstić sa saradnicima dočekao je ministra Milićevića koji je po ranijem obećanju doneo lektiru i udžbenike za učenike srpske škole u Temišvaru.

- Savez Srba Rumunije će i ove godine učestvovati u realizaciji letnjih kampova za decu iz dijaspore koji će biti održani širom Srbije. Razgovarali smo i o našoj podršci važnim projektima koje gospodin Krstić i njegovi saradnici sprovode u Rumuniji, a u cilju očuvanja srpskog jezika, nacionalnog identiteta i kulturne tradicije - rekao je ministar posle sastanka.

Dogovoren je nastavak uspešne saradnje kada je u pitanju zajedničko obeležavanje svih važnih i značajnih datuma za Srbiju.

- Ponosno ističemo našu trobojku koja je simbol prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Podseća nas na hrabrost naših predaka, ali nas i inspiriše da sledimo mudru i vizionarsku politiku predsednika Vučića kako bismo obezbedili bolju budućnost za naše potomke - rekao je ministar.

Predstavnici Saveza Srba Rumunije istakli su da je neophodono jedinstvo svih naših sunarodnika gde god živeli, kao i jednoglasna podrška predsedniku Srbije i državnom rukovodstvu u diplomatskoj borbi za odbranu vitalnih nacionalnih i državnih interesa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike