Đorđe Milićević: Vučić na sednici Saveta bezbednosti UN argumentovano razobličio sve laži koje je plasirala Vjosa Osmani!

22.04.2024

19:03

0

Ministar je još jednom ponovio da je neophodna apsolutna i jednoglasna podrška svih relevantnih srpskih političkih faktora, kako u Srbiji, tako i svuda gde naš narod živi

Đorđe Milićević: Vučić na sednici Saveta bezbednosti UN argumentovano razobličio sve laži koje je plasirala Vjosa Osmani!
Đorđe Milićević - Copyright A.K./ATAImages

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić argumentovano je na sednici Saveta bezbednosti UN razobličio sve laži koje je plasirala Vjosa Osmani iz privremene vlasti u Prištini, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorće Milićević.Ministar je nastup predsednika Srbije ocenio kao državnički i istorijski.

- Predsednik Srbije jasno je upozorio da će ukoliko tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, instituciju čiji je smisao i cilj promovisanje vladavine prava i sloboda, za režim Aljbina Kurtija to biti nagrada za sprovođenje progona nad srpskim narodom na KiM i stvaranje sistema aparthejda u srcu Evrope. Predsednik je taksativno ukazao i na porast nasilja nad Srbima sa krajnjim ciljem potpunog etničkog čišćenja Kosova i Metohije. Sve to ne bi bilo moguće da je ispoštovana obaveza koju je Priština preuzela još 2013. o formiranju Zajednice srpskih opština. Krivicu za ovo, pored vlasti u Prištini, snose i oni iz Brisela i zapadnih centara moći koji ni prstom nisu mrdnuli da Kurtiju nalože sprovođenje obaveza čiji su i oni garanti – istakao je Milićević.

Ministar je još jednom ponovio da je neophodna apsolutna i jednoglasna podrška svih relevantnih srpskih političkih faktora, kako u Srbiji, tako i svuda gde naš narod živi, predsendiku Republike u njegovoj borbi za pravdu i istinu pred međunarodnim institucijama.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike